Mijntje uit de kast

Wie kent Mijntje niet? Deze vrolijke rondborstige, biseksuele, roodharige is al sinds 2004 vast onderdeel van Zij aan Zij. Samen met haar Mia maakt Mijntje van alles mee, van coming out tot goedmaakseks - en dat is binnenkort in albumvorm te lezen!

Middels een crowdfunding op voordekunst.nl hoopt stripmaakster Margreet de Heer 'Mijntje uit de kast' te kunnen financieren. 'Ik heb goede hoop dat het slaagt. Mijntje is bij mijn weten de enige biseksuele stripfiguur van Nederland. Nederland loopt wereldwijd nog een beetje achter op het gebied van queer comics, terwijl er duidelijk behoefte is aan strips met deze thematiek. Ik lees ze in elk geval graag, en Mijntje is voor mij een van de leukste strips om te maken. Ik verzin Mijntje eigenlijk niet, ik heb meer het gevoel dat ze echt bestaat en dat ik alleen opteken wat ze meemaakt.'

Filmpje van Margreet! 

Nieuwsgierig naar de eerste avonturen van Mijntje? Draag dan bij aan dit eerste deel in wat hopelijk een hele reeks gaat worden (kan al vanaf een tientje!) op de funding pagina van Voor de Kunst.

 

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden