Nieuwsberichten van Marieke de Wit

Zijn jongen

Carry Slee schreef een nieuw boek, over haar jeugd en het gezin waarin ze opgeroeide. Jezelf durven zijn en je eigen identiteit omarmen, dat is het allerbelangrijkste. Maar niet altijd gemakkelijk.

Lees verder

Regenbooggolf in de VS

Amerikaanse midterm verkiezingen schrijven geschiedenis: Er waren maar liefst 714 LGBTQ+ kandidaten verkiesbaar, op landelijk en lokaal niveau, waarvan er zeker 436 zijn gekozen.

Lees verder

Buiten de boot

We blijven verschillend en hebben verschillende dingen nodig, maar er is veel wat ons bindt. In plaats van elkaar uitsluiten omdat 'de ander' niet aan een beeld voldoet, zouden we die verschillen ook juist kunnen vieren.

Lees verder

Amerikaanse verkiezingen

Trump of Biden? De toekomst van de Amerikaanse democratie hangt af van deze verkiezing, en ook voor de LGBT-rights in het land zullen de consequenties groot zijn.

Lees verder

Lovato vs. Trump

Demi Lovato lanceert song 'Commander in Chief' en vraagt zich af hoe Trump 's nachts kan slapen met wat hij aanricht. 'We zijn in crisis, mensen gaan dood terwijl jij je zakken vult.'

Lees verder

Ruth Bader Ginsberg (1933-2020)

RBG is niet meer. Ze maakte de weg vrij voor velen. 'Mijn grootste wens is dat mijn plek niet wordt vervuld tot er een nieuwe president gekozen is.'

Lees verder

Love Around The World

Het verhaal zoals het had moeten zijn, in een prachtig geïllustreerd kinderboek: Fleur en Julian trouwen in alle landen van de wereld waar het kan en mag en vieren de liefde.

Lees verder

Julian

Hoe moet je verder als de liefde van je leven sterft? Fleur Pierets kon maar één ding doen: Schrijven. Het resultaat is een boek even prachtig als meedogenloos.

Lees verder

Verdomde vrouw

Ze stonden om me heen. Ik weet niet hoeveel spuug er uit hun monden op me neerdaalde, maar het hield niet op en kwam als regen.

Lees verder

'Openlijk seksueel goochelen'

'Haar lesbisch zijn is wel een struikelblok', zo meldt een video van de Telegraaf/Privé over Cynthia Nixon. Nou, daar viel ik dan weer een beetje over.

Lees verder

New York City Pride

De zon scheen, het was warm en er liepen tienduizenden mensen mee, met Billy Jean King voorop. De New York City Pride March trok dit jaar ruim 2 miljoen bezoekers.

Lees verder

Volle Bloei - Hetty Kleinloog

Een aanwinst voor je (roze) boekenkast: een heerlijk boek met personages waar je stuk voor stuk vriendschap mee wilt sluiten.

Lees verder

'Vrijheid van denken en doen'

Haar definitie van geluk werd kernachtig samengevat tot 'De vrijheid van denken en doen.' Wat zou het fijn zijn als we geen oordeel meer hoeven te hebben over diversiteit.

Lees verder

Editorial

'Geïnspireerd nam ik afscheid van ze, met het idee dat we elkaar gingen zien. In Amsterdam, in New York. Maar het liep allemaal anders. Julian is niet meer.'

Lees verder

22 - Trouwen waar het kan

"Ik zou honderd keer met je trouwen!" Fleur en Julian trouwen overal ter wereld, waar dat is toegestaan, en creëren daarmee kunst en zichtbaarheid.

Lees verder

Kristen Browde: Eerste transgender verkiesbaar voor openbaar bestuur New York

VS: Kristen Browde is de eerste transgender die is voorgedragen door de Democratische Partij en daarmee voor zo'n hoge functie verkiesbaar is.

Lees verder

2 Potten, 3 Poten

Positief blijven als je been geamputeerd moet worden? Ga er maar aan staan. Daisy en Nikki legden in een docu vast wat ze allemaal meemaakten.

Lees verder