Queer Archives
Omschrijving:
Speciaal tijdens de Queer Geschiedenismaand worden in de Vitrine van Zuidoost de verhalen, herinneringen, emoties en objecten van de lhbtiq+-netwerken in Amsterdam Zuidoost extra belicht, waaronder stukken uit de SUHO-archieven, de eerste Connecting Differences Award die is uitgereikt aan Marlon Reina en meer.
Wie hebben het beeld bepaald? Welke emancipatiebewegingen waren er? En welke rol speelde politiek in de beeldvorming?
Dit erfgoed is de afgelopen jaren samen met het lhbtiq+-netwerk verzameld om een permanente plek te geven als onderdeel van het geheugen van Zuidoost.
Over Queer Geschiedenismaand
Na dergelijke succesvolle themamaanden in het buitenland heeft IHLIA LGBTI Heritage vorig jaar besloten om het voortouw te nemen in het organiseren van een Nederlandse editie. Nu is het dus tijd voor de tweede editie.
Al zo lang de mensheid bestaat zijn er mensen die wij nu lhbtqi’ers zouden noemen, maar in de geschiedenisboeken was in het verleden weinig aandacht voor het bestaan en de bijdragen van deze mensen. De Queer Geschiedenismaand is een manier om deze geschiedenis uit te lichten.
Behalve dat representatie velen kan helpen in de manier hoe zij zichzelf zien, draagt dit ook bij aan hoe minderheden door de samenleving worden bekeken. Representatie is een manier om te laten zien dat iedereen een plaats heeft in onze maatschappij.
Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.
Recent nieuws:
Een zwaluw in de kamer
'Straal uit dat iedereen er mag zijn. Heb aandacht voor diversiteit, reik zo een helpende hand. De ondertitel van mijn boek is niet voor niets Queer-verhalen die je omarmen.' We spreken Eveline van de Putte.
Lees verder
Terug in de kast in Marokko?
'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?
Lees verder
Hate crime-wet
Tweede Kamer stemt voor hate crime-wet! De wet maakt het mogelijk om daders van discriminerende criminaliteit zwaarder te bestraffen en gaat nu voor instemming naar de Eerste Kamer.
Lees verder
Meer nieuws & achtergronden