Kin.: Family Matters
Omschrijving:
Kin. - Family Matters
‘The Bill Please’ in conversation with his drag parents ‘Taka Taka’ en ‘Father Julius
Momenteel is bij IHLIA de expositie Kin. te zien, een fotoserie gemaakt door documentair fotograaf Stacey Yates – alias ‘The Bill Please’. Hierin krijg je een bijzondere inkijk in het eerste Amsterdamse dragkinghuis:The House of Løstbois. Ter gelegenheid hiervan willen we dieper ingaan op de vraag wat het betekent om samen in drag te gaan.
Op 30 juni gaat ‘The Bill Please’ in gesprek met zijn dragouders ‘Taka Taka’ en ‘Vader Julius’. Tijdens dit dragfamiliegesprek praten zij over de structuur van hun gemeenschap, delen wat het betekent om samen in drag te gaan, en hoe zij zich gesterkt voelen door de collectieve queer gaze. Ze gaan in op de lokale dragkinggeschiedenis (of het gebrek daaraan), waarna Bill meer vertelt over het project en de ethiek van documentaire fotografie en zijn ervaringen met het fotograferen in drag.
Dragkingoptredens van 'Naza Lotus', 'Alex Stranza' and 'Lucian Squid' from The House of Løstbois maken deze gender non-conformerende middag af, daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje verder te praten.
<!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph -->
Wanneer? Donderdag 30 juni 2022 / 20.30 – 22.00 uur (dit event stond eerder gepland op 12 juni)
Waar? Club Church, Kerkstraat 52, Amsterdam
Aanmelden? Mail naar aanmelden@ihlia.nl
Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.
Recent nieuws:
Een zwaluw in de kamer
'Straal uit dat iedereen er mag zijn. Heb aandacht voor diversiteit, reik zo een helpende hand. De ondertitel van mijn boek is niet voor niets Queer-verhalen die je omarmen.' We spreken Eveline van de Putte.
Lees verder
Terug in de kast in Marokko?
'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?
Lees verder
Hate crime-wet
Tweede Kamer stemt voor hate crime-wet! De wet maakt het mogelijk om daders van discriminerende criminaliteit zwaarder te bestraffen en gaat nu voor instemming naar de Eerste Kamer.
Lees verder
Meer nieuws & achtergronden