Dordrecht Pride

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 september 2023
Type: Groot Event
Website: https://www.dordrechtpride.nl/

Locatie:

Naam: Stadhuisplein
Plaats: Dordrecht
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Na het succes van vorig jaar komt Dordrecht Pride dit jaar op 2 september terug in Dordrecht!


Dordrecht Pride is in 2012 opgericht om te voorzien in een behoefte, een behoefte naar lokale roze evenementen. Vrijwel iedere grote stad had inmiddels al een grootstedelijk roze evenement. Dordrecht is in 2012 uitgeroepen tot evenementenstad van dat jaar, maar miste nog een roze festival dat jaarlijks op een groot bezoekersaantal kon rekenen. Samen met het gegeven dat er voor deze doelgroep op dit gebied helemaal niets was in Dordrecht, is er hard gewerkt om een festival te realiseren waar heel de stad trots op kan zijn: Dordrecht Pride.


Veel organisaties sloten zich aan bij dit mooie initiatief, zoals de Grote Kerk, scholen, horeca en vele ondernemers. Daardoor kon er al meerdere malen een succesvol festival georganiseerd worden. Dordrecht Pride heeft het gesprek op gang gebracht en diversiteit op een positieve manier zichtbaar gemaakt.


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Schaamte voor schaamlippen

'Ik heb een ongeneeslijke huidaandoening aan mijn vulva: lichen sclerosus. Ik moet mijn hele leven zalf smeren en het ziet er niet mooi uit. Kan ik nog wel fijn seks hebben? Wat zou jij doen?'

Lees verder

De derde vrouw

Natalie Clifford Barney schreef over een ware 'lesbian love triangle avant la lettre' in 1926. Nu is dit baanbrekende werk in het Nederlands vertaald en wordt uitgegeven door Velvet Publishers.

Lees verder

Elmer

'Als je jezelf de held maakt in je eigen verhaal en de ander de vijand, dan wordt het steeds moeilijker om kritisch naar jezelf te blijven kijken en jezelf te blijven ontwikkelen.' We spreken Elmer!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden