Mosse Lezing door Haroon Ali

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 februari 2024
Tijd: 17:30-19:30
Type: Debat
Website: https://ihlia.nl/events/mosse-lezing-2024/

Locatie:

Naam: OBA Oosterdok
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Haroon Ali (1983) is schrijver van het onlangs verschenen boek Spectrum, over de regenbooggemeenschap in de 21ste eeuw. Hij staat voor zijn gevoel tussen twee generaties lhbtiq'ers in. De oudere generatie, die de aidscrisis overleefde en vocht voor alle vrijheden en rechten die we nu voor lief nemen. En de jongere generatie, die nieuwe labels en taal gebruikt, en die een intersectionele kijk heeft op seksualiteit en genderidentiteit.


Waarin verschillen deze generaties van elkaar, waarom botsen ze soms, en wat kunnen ze van elkaar leren? Het thema van de komende editie van Pride Amsterdam is 'together', om de polarisatie in de community tegen te gaan. Wat is de gedeelde missie waar lhbtiq'ers van alle leeftijden zich achter kunnen scharen?


De jaarlijkse Mosse-lezing is een initiatief van de Stichting George Mosse Fonds ter bevordering van de studie van homo/lesbische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze wordt georganiseerd in samenwerking met IHLIA LGBTI Heritage. Eerdere Mosse-lezingen werden gehouden door Hafid Bouazza, Marjan Sax, Ruud Douma alias Dolly Bellefleur, Bas Heijne, Maaike Meijer, Gerardjan Rijnders, Gerrit Komrij, Gloria Wekker, Stephan Sanders, M. Februari, Ted van Lieshout, Jet Bussemaker, Mohammed Benzakour, Hedy d’Ancona, Simone van Saarloos, Gert Hekma, Karin Spaink en Joke Swiebel.


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Een zwaluw in de kamer

'Straal uit dat iedereen er mag zijn. Heb aandacht voor diversiteit, reik zo een helpende hand. De ondertitel van mijn boek is niet voor niets Queer-verhalen die je omarmen.' We spreken Eveline van de Putte.

Lees verder

Terug in de kast in Marokko?

'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Hate crime-wet

Tweede Kamer stemt voor hate crime-wet! De wet maakt het mogelijk om daders van discriminerende criminaliteit zwaarder te bestraffen en gaat nu voor instemming naar de Eerste Kamer.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden