Give Thanks: concert

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 juni 2024
Tijd: 20:30-22:00
Type: Muziek
Website: https://www.galakoor.nl/

Locatie:

Naam: Oranjekerk
Straat: Tweede van de Helststraat 1-3
Postcode: 1073 AE
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Met enthousiasme kondigen wij aan: Give Thanks! Tijdens dit concert brengen we, onder leiding van onze dirigent André Cruz, liederen ten gehore met intieme verhaallijnen. Op deze manier willen wij muziek, emoties, en een sfeer van verbinding delen met alle queers.


Te beginnen met de liefde. Een verlangen dat ons verbindt. 'Water Night' van Eric Whitacre verwoordt de dynamiek van dit verlangen in de eb- en vloedbeweging van de zee. Het is een dromerig stuk, gecomponeerd in 1994 op de woorden van het gedicht 'Agua Nocturna' van Octavio Paz.


In tijden van oorlog worstelt de liefde om te zijn. Alfred Noyes wijdde een gebed aan het verlangen van de liefde om gehoord te woorden als de oorlog raast. Jake Runestad zette het in 2014 op muziek. De climax in het stuk 'Let My Love Be Heard' drukt misschien uit hoe hard mensen moeten roepen om over het gebulder van kanonnen heen gehoord te woorden, letterlijk en figuurlijk.


'O magnum mysterium' is van oorsprong een Gregoriaanse chant, geschreven voor kerst. Elke componist van naam wil er een versie van componeren. Wij zingen de versie van Morten Lauridsen uit 1994. Het stuk bezingt het grote geheim van het nieuwe leven dat in dit geval in een nogal queer gezin werd geboren: met twee vaders en een maagdelijke moeder. 


Ruim tien jaar geleden pionierden oprichters Yt en Laurens met het bijeenbrengen van een klassiek koor voor de lhbtiq+-gemeenschap. Met 'Oh, give thanks!' van Henry Purcell uit 1693 onderstrepen we onze dankbaarheid aan de oprichters, aan iedereen die heeft meegezongen en nog meezingen en natuurlijk vooral aan jullie: de queer-community als veilige plek om te zoeken naar eigenheid en samenklank. 


Bezoek ons op dinsdagavond 25 juni in de Oranjekerk als wij zingend onze dank naar de community uitspreken.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden