Lazy Queer Sunday

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 16 juni 2024
Tijd: 15:00-16:00
Type: Overige
Website: https://www.savannahbay.nl/16-juni-lazy-queer-sunday-lara-billie-rense/

Locatie:

Naam: Savannah Bay
Straat: Telingstraat 13
Postcode: 3512 GV
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 16 juni om 15:00 uur vindt een nieuwe editie van de Lazy Queer Sunday plaats. Deze editie staat in het teken van het nieuwe boek van Lara Billie Rense, de eerste non-binaire radio en tv-presentator van Nederland. Tijdens de Lazy Sunday vertelt Lara Billie in de Q&A over diens boek, diens eigen verhaal en ervaringen. 


Lara Billie Rense, een van de meest gewaardeerde stemmen op npo Radio 1, was altijd al Lara Billie geen man, geen vrouw, maar non-binair. Een tussenmens. Maar de buitenwereld lijkt daar nog niet altijd klaar voor, terwijl over de hele wereld tussenmensen bestaan en bestaan hebben. Waarom voelen we ons dan zo ongemakkelijk bij tussenposities en meerduidigheid? En waarom was het verlangen naar meer ruimte en fluïditeit ook voor Lara Billie zelf een hobbelige zoektocht? Gaandeweg merkt die dat we elkaar in het verlangen naar duidelijkheid en zekerheid iets heel moois onthouden: de ruimte om ons veelzijdige zelf te zijn en de wereld echt te zien.


In het poëtische en krachtige Een zee van ruimte schrijft Lara Billie Rense over ongemakkelijke en ontroerende situaties, over nieuwe liefde en nieuwe voornaamwoorden, over erkenning en het loskomen van verwachtingen. Bespiegelingen op onze geschiedenis, psychologie, op literatuur en op de rijke variatie in de natuur vertellen tegelijkertijd een herkenbaar verhaal over het verlangen naar verbinding en vrijheid. Een zee van ruimte is een sterk debuut dat de lezer aan het denken zet.


Zoals elke Lazy Sunday zal het team van Savannah Bay je verzorgen met kopjes thee/koffie en snacks. 


Toegang tot het evenement is geheel gratis. Stuur wel even een mailtje naar info@savannahbay.nl om je aan te melden, dan weten wij hoeveel mensen we kunnen verwachten. 


Het is natuurlijk leuk als je Een zee van ruimte vast gelezen hebt, om spoilers tijdens de middag te voorkomen en om je vragen aan Lara Billie te kunnen stellen. Het boek staat klaar op de toontafel in de winkel. Je kunt het ook via onderstaande knop in de webshop bestellen. Lara Billie signeert na afloop van de middag natuurlijk met liefde je exemplaar.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden