Expo Be Proud Be You

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 4 augustus 2024
Type: Overige
Website: https://www.bataviastad.nl/nieuws-next/be-proud-be-you-

Locatie:

Naam: Batavia Stad Fashion Outlet
Plaats: Lelystad
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Omschrijving:

Batavia Stad & Bas Kosters: Verhalen LHBTQIA+-kunstenaars staan centraal in Europese expositie ‘BE PROUD. BE YOU.’


In Batavia Stad Fashion Outlet is de Europese Pride-expositie ‘BE PROUD. BE YOU.’ geopend met kunstenaar Bas Kosters. Met deze expositie vragen Batavia Stad en moederbedrijf VIA Outlets met Pride aandacht voor verhalen en thema’s uit de LHBTQIA+-community. Negen kunstenaars uit negen verschillende landen maakten een kunstwerk over wat Pride voor hen betekent.  Een van hen is Nederlander Bas Kosters, die in zijn kunstwerk een droomwereld heeft gecreëerd waarvan hij hoopt dat die ooit werkelijkheid wordt. Vorig jaar ging Batavia Stad tijdens de Pride-maand de samenwerking aan met Ma’MaQueen, die een limited edition tote bag ontwierp. De expositie is tot en met 4 augustus te zien in Batavia Stad en de tien andere VIA Outlets centres in Europa.


Voor de exposite is uit ieder van de negen landen waar VIA Outlets een outlet centre heeft een kunstenaar uit de LHBTQIA+-gemeenschap aan de slag gegaan met een puzzelstukvormig kunstwerk. In de expositie word je meegenomen langs al deze kunstwerken, waarin de kunstenaars hebben verwerkt wat Pride voor hen betekent. Uiteindelijk wordt het complete puzzelkunstwerk tentoongesteld, waarin de negen puzzelstukken zijn samengevoegd tot één geheel. Dit grote kunstwerk symboliseert dat iedereen uit de community zijn eigen Pride-verhaal heeft (het puzzelstuk), maar ook deel uitmaakt van het geheel (de puzzel).


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Elmer

'Als je jezelf de held maakt in je eigen verhaal en de ander de vijand, dan wordt het steeds moeilijker om kritisch naar jezelf te blijven kijken en jezelf te blijven ontwikkelen.' We spreken Elmer!

Lees verder

Complottheorieën

Er zijn verschillende complottheorieën die heel specifiek gericht zijn op de LHBTIQA+ gemeenschap. Hoe ga je om met dit soort desinformatie en onwetendheid? Movisie zocht het uit en heeft 10 vragen uitgebreid beantwoord.

Lees verder

Cold Case: Graniet

Forensisch rechercheur en auteur Carina van Leeuwen neemt je in dit derde deel van de politiethriller-reeks 'Cold Case' mee in een zaak waar de biseksuele journalist Lyn Riley bij betrokken raakt.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden