Zie wie ik ben: boekpresentatie

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 juni 2024
Tijd: 20:00
Type: Overige
Website: https://www.transamsterdam.nl/single-post/boekpresentatie-zie-wie-ik-ben-verhalen-van-transgender-personen-met-een-licht-verstandelijke-be

Locatie:

Naam: The Manor Hotel
Straat: Linnaeusstraat 89
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Boekpresentatie: "Zie wie ik ben": verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking


Trans and Friends Cafe InClusion Vrijdag 28 juni van 20:00 tot 00:00


Boekpresentatie "Zie wie ik ben", verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking met Gio, Rick en Jess Maak kennis in het boek met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Lees hoe ze dezelfde uitdagingen tegenkomen als andere transgender personen. Door hun situatie moeten ze ook extra obstakels overwinnen. Een bijzondere bron van informatie, inspiratie en herkenning. Voor iedereen die tot deze groep behoort of ermee te maken heeft. Met foto’s en interviews door Özden Karababa


Jess, is een transman met een licht verstandelijke beperking en van begin af aan als ervaringsdeskundige betrokken bij Transcafé LVB. Hij had behoefte aan een boek als herkenning. Dit bestond nog niet. Daarom heeft Gio, een transman en coördinator van Transcafé LVB en vrijwilliger bij transgendernetwerk, het initiatief genomen om dit te gaan maken.



Rick is non-binair, heeft ook een licht verstandelijke beperking en is heel actief bij zorgorganisaties ASVZ bij de Proud to be me en ook ervaringsdeskundige bij Transcafé LVB en bij Transgendernetwerk.




Net als andere transgender mensen hebben zij diverse uitdagingen te overwinnen. Vanwege hun situatie moeten ze ook extra obstakels overwinnen.




Programma:



 Datum en tijden: Vrijdag 28 juni, inloop 20:00

 Onze hosts van de avond zijn Janine en Tanja

 Boekpresentatie "Zie wie ik ben" en Q&A met Gio, Rick en Jess in het Nederlands 21:00 - 22:00

 


Trans and Friends Cafe InClusion open 20:00 - 00:00



Locatie: The Manor Hotel Linnaeusstraat 89, Amsterdam


Iedereen is welkom! 


 


Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden