Pride Walk Amersfoort

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 juli 2024
Type: Groot Event

Locatie:

Naam: St. Jorisplein
Plaats: Amersfoort
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Op donderdag 25 juli wordt in Amersfoort voor de zevende keer tijdens de Pride Amersfoort de Pride Walk gelopen. Het is inmiddels een traditie geworden dat de meterslange regenboogvlag onder begeleiding van een kleurrijke stoet personen door de historische binnenstad wordt gedragen.

De Stichting Keiroze, de organisator achter de Pride Walk vindt het van belang dat er tijdens de Pride Amersfoort niet alleen een mooi feest op de Hof is, maar dat er ook stil wordt gestaan bij de oorsprong van de Pride. De Pride is immers ontstaan als protest tegen de onderdrukking en discriminatie van de queer community.

Helaas blijkt het nog steeds nodig om dit protest te blijven voeren, er is nog een wereld te winnen waar het gaat om gelijke rechten. Daarom nodigt de Stichting Keiroze iedereen uit om deel te nemen aan de Pride Walk en hoopt zij op een grote opkomst.

Net als vorig jaar zal de Pride Walk starten vanaf het Sint Jorisplein, waar om 16.00 uur de Pre-Pride start en om 18.30 uur Sven Duijff op zal treden. Aansluitend zullen er nog een aantal toespraken plaatsvinden waarna de bonte stoet rond 19.00 uur zal vertrekken richting de Hof onder begeleiding van DJ Ron Soeters van SchitterendBlik. 

Hang de regenboogvlag uit
De Stichting Keiroze nodigt ondernemers en inwoners ook op om tijdens de Pride Amersfoort de regenboogvlag uit te hangen. Voor veel mensen uit de queergemeenschap heeft de regenboogvlag een grote betekenis. Zij voelen zich hierdoor geaccepteerd, gewaardeerd en vooral ook veiliger. De regenboogvlag zegt: het is oké om jezelf te zijn, ongeacht hoe je jezelf identificeert. Het is een universele boodschap, die niet alleen geldt voor de queergemeenschap.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Adoptie of niet?

'Mijn vrouw en ik willen graag kinderen samen, maar we zien het niet zitten om zwanger te worden. Adoptie lijkt me daarom de beste optie. Helaas is mijn vrouw daar pertinent op tegen.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Be Proud

Ode aan diversiteit en inclusiviteit: 'Identiteit staat centraal en we verwelkomen de queer community. Ontmoet gelijkgestemden, voel je vrij, dans, geniet en vier de liefde en het leven.' Win tickets voor Kirsten van Teijn!

Lees verder

Dyke March of Amsterdam

'We gebruiken het woord 'Dyke' als een brede, inclusieve term, die alle queer mensen omvat die zich verbonden voelen met de lesbische identiteit en het lesbisch activisme.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden