Living Library: Don't judge a book by its cover!

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 juli 2024
Tijd: 12.30 - 16.00
Type: Overige
Website: https://queeraanzee.wordpress.com/2024/07/17/living-library-dont-judge-a-book-by-its-cover/

Locatie:

Naam: Centrale Bibliotheek
Straat: Spui 68
Postcode: 2511 BT
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Zaterdag 20 juli kun je tussen 12.30 en 16.00 uur naar de Living Library in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.


Hier kun je een 'levend boek' kiezen, dat je voor 20 tot 30 minuten gratis mag lenen. Dit 'levend boek' is een persoon die regelmatig te maken heeft met bepaalde vooroordelen. Je kunt je dat misschien wel voorstellen als je leest welke verhalen aanstaande zaterdag beschikbaar zijn:


Dyslect, Bicultureel, Vluchteling, Ex-crimineel, Ex-verslaafd, Panseksueel, Euthanasietraject, Huiselijk geweld, Russische Migrant, Marfan en Bipolariteit, Kindermishandeling, Surinaamse Nederlander, Getatoeëerd & Kinderpsycholoog, Sociaal-Erotische Dienstverlening voor mensen met een beperking.


Je kiest een onderwerp waar je nieuwsgierig naar bent. In een open gesprek mag je alles met het 'boek' hierover bespreken, zolang het maar met respect gebeurt. Als je wilt, mag je meerdere gesprekken voeren, telkens met een ander aanwezig thema. Het uiteindelijke doel van de Living Library is om vooroordelen tegen te gaan, simpelweg door te praten met iemand die je normaal gezien misschien niet zo snel zou aanspreken.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Adoptie of niet?

'Mijn vrouw en ik willen graag kinderen samen, maar we zien het niet zitten om zwanger te worden. Adoptie lijkt me daarom de beste optie. Helaas is mijn vrouw daar pertinent op tegen.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Be Proud

Ode aan diversiteit en inclusiviteit: 'Identiteit staat centraal en we verwelkomen de queer community. Ontmoet gelijkgestemden, voel je vrij, dans, geniet en vier de liefde en het leven.' Win tickets voor Kirsten van Teijn!

Lees verder

Dyke March of Amsterdam

'We gebruiken het woord 'Dyke' als een brede, inclusieve term, die alle queer mensen omvat die zich verbonden voelen met de lesbische identiteit en het lesbisch activisme.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden