Becoming Fluid - Queer Festival Haarlem

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 september 2024
Tijd: 19:00-23:00
Type: Theater
Website: https://queerhaarlem.nl/agenda/becoming-fluid/

Locatie:

Naam: Schuur
Straat: Lange Begijnestraat 9
Postcode: 2011 HH
Plaats: Haarlem
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

BECOMING is een fluïde bubbel vol diepgang. Elke editie is uniek en geeft een ander queer perspectief op identiteit en seksualiteit. Publiek en artiesten dompelen zich gezamenlijk onder in intimiteit, feest, sensualiteit,  dialoog, kunst en glitter! In de bubbel is queer de norm, maar is iedereen welkom. Immers: vraagstukken rondom gender en seksuele identiteit behoren niet enkel tot de LHBTQIA+ gemeenschap. BECOMING is een immersief theater en -clubprogramma, ontwikkeld met queer iconen, queer artiesten én de lokale queer gemeenschap. Het resultaat: een community event vol optredens, echte verhalen en uitwisseling. Bij BECOMING geldt: meer is  beter, kwetsbaarheid is kracht, feest is diepgang én iedereen is queer!


BECOMING fluid


In een vloeibare wereld, wordt liefdevol afscheid genomen van binaire gender-normen. Laat je inspireren door de verhalen van magische, gender-fluide wezens. Tijdens BECOMING fluid doen experts, ervaringsdeskundigen, kunstenaars en performers een voorstel voor een minder rigide wereld. Openhartig delen zij hoe ze dominante patronen naar hun eigen hand hebben gezet of doorbroken. Kom leren van hun strategieën en vieren dat fluïditeit er altijd en overal is geweest. In deze safe space ben je vrij om ongedwongen te komen luisteren, meedoen of voelen. Verwacht een wervelwind aan perspectieven rondom fluide identiteiten. Omhels de caleidoscopische schoonheid en kracht.


Programma 6 september


een glibberige oefening in rubbing technieken begeleid door Aion Arribas van The House of Løstbois


Shishani & Samaa vieren hun voorouderlijke lijn in de videoclip forget to remember aan de hand van muziek en mode.


solo scene uit de dans performance Bodyscan 223 door Robin Nimanong.


Nanoah Struik, vertelt over een X in hun paspoort


Maya Arov Throsby neemt ons mee in the non-binary project van Dr. Masharu Studio


Neuro Elfje, deelt kennis en ervaring over de intersectie van neuro-divergentie en gender.


spoken word poetry over nieuwe masculiniteit, door Stef Geelen 


after party with DJ Villana (19-23uur)


Na afloop van Becoming (23:00) kun je verder feesten bij het Patronaat: Fuck the Cistem.


We willen iedereen welkom heten bij Queer Festival Haarlem. Als je niet de financiële capaciteit hebt om een ticket te kopen, neem dan contact op met info@​queerhaarlem.​nl


Programmamakers Ro Rox Roxy Roxanna Verwey en Loulou Sjerps werken voor deze editie samen met met Carly Everaert en Queer Festival Haarlem. 


Carly Everaert 


Carly is een prijswinnend en toonaangevend kostuumontwerper. Het omverwerpen van gender binariteit behoort tot de signatuur van hun ontwerpen. Carly spreekt zich uit over zaken als dekolonisatie binnen het kunstonderwijs en het huidige kunstklimaat. Dit doet hen bijvoorbeeld als onderzoeker van Belichaamde Kennis met de lecture ‘Creating spaces for other(ed)’ en als docent bij de opleiding Scenografie aan de Academie voor Theater en Dans. Voorheen gaf hen ontwerpworkshops bij Theatre Day Production in Gaza. Tegenwoordig is hen onder de naam “Theater voor Gaza” betrokken bij het creëren van solidariteit binnen het Nederlandse theaterveld. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden