Queer Gym x Nieuwe Instituut: Gymnastique Artistique

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 augustus 2024
Tijd: 09:00-14:00
Type: Sport
Website: https://www.eventbrite.nl/e/queer-gym-x-nieuwe-instituut-gymnastique-artistique-tickets-925102445317

Locatie:

Naam: Nieuwe Instituut
Straat: Museumpark 25
Postcode: 3015 CB
Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Trap je warm voor de Tour des France Femmes in het Nieuwe Instituut met Queer Gym!


Begin de ochtend van de aftrap met een lesje yoga op het terras, laat je onder begeleiding van muziek aanmoedigen op de Air Bike en doe een warming-up door de museumzalen. Kom op krachten bij het Nieuwe Café met speciaal sportdrankje en een ontbijtje. Geniet van deze full-body workout van mind & body in en buiten het Nieuwe Instituut.


9:00-10:00 – buiten, ingang Museumpark


Een yogales buiten op het terras bij het instituut door yogadocent Anna. De beste start voor een soepele (werk-)dag.


10:00-11:00 – binnen, Nieuwe Café


Drink een energiek drankje bij het Nieuwe Café met huisgemaakte energie-ijsthee en gymlimo.


11:00-14:00 – buiten, aan de vorkant van het instituut


Marie-Léa MC't op de Air Bike bij de ingang van Nieuwe Instituut aan de Rochussenstraat en moedigt de fietsers én het publiek aan. Fiets mee, maak meters of sluit aan bij ons parcours.


11:00-14:00 – binnen, in het museum en -zalen


In een parcoursronde van ongeveer een half uurtje ga je onder begeleiding van trainers Alex en Radha al sportend door het museum heen. Een koud kunstje? Dat zal het zeker niet zijn. Per ronde maximaal 10 deelnemers.


Inschrijving:


Voor de yogales, ontbijt en parcoursrondes kun je je van tevoren inschrijven. Kies je timeslot!


Over Queer Gym


Queer Gym, de eerste Nederlandse gym gericht op non-normatieve lijven, is opgericht door Romy Rockx (hij/hem, die/diens) en gevestigd in Rotterdam West. Inmiddels is Queer Gym een stichting en actief voor iedereen die in een veilige setting het plezier en vertrouwen in beweging wil (terug)vinden.


Over Nieuwe Instituut


Nieuwe Instituut is het nationale museum en instituut voor architectuur, design en digitalcultuur, gelegen in het Rotterdamse Museumpark. Wij laten met tentoonstellingen, evenementen, onderzoek en andere nationale en internationale initiatieven zien hoe ontwerpideeën positief bijdragen aan urgente maatschappelijke uitdagingen. Nieuwe Instituut is een ontmoetingsplek voor makers, denkers en bezoekers, en beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en museumwoning Huis Sonneveld, icoon van functionalistische architectuur uit 1933.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

'Wees je eigen held'

Bo Kramer won met haar rolstoelbasketbalteam goud op de Paralympische Spelen. We spreken haar over de wedstrijd, over het verwezenlijken van dromen en over openlijk queer zijn in de sportwereld.

Lees verder

Blooming Archive

Het artistiek tastbaar maken van de veelkleurigheid en compleetheid van queer- en translevens door archiefkunst in verschillende verschijningsvormen: een nieuwe IHLIA-tentoonstelling.

Lees verder

For Your Approval

Ellen DeGeneres maakte een nieuwe en allerlaatste comedy special voor Netflix. Over haar carrière, beroemd zijn en de absurde realiteit van het leven. (En kippen. En parallel parkeren.)

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden