Dutch Burlesque Festival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 13 september 2024
Tijd: 20:30-00:00
Type: Festival
Website: https://www.dutchburlesquefestival.com/tickets

Locatie:

Naam: Theater het Huis
Straat: Boorstraat 107
Postcode: 3513 SE
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Het Dutch Burlesque Festival presenteert twee avonden vol speelse, schalkse en sexy burlesque waarin glitter en glamour, circus en komedie, striptease en drag samenkomen. Maar burlesque is meer dan strippen alleen; veel van de acts hebben een politieke boodschap. Het sfeervolle theater Het Huis Utrecht wordt omgetoverd tot een ware Moulin Rouge waar 30 verschillende burlesquesterren uit 12 verschillende landen hun kunsten tonen. Na twee compleet uitverkochte edities, komt het Dutch Burlesque Festival op 13 & 14 september terug naar Utrecht!


Weelderige korsetten, wapperende waaiers én politieke boodschappen


Burlesque is een uitbundige en theatrale viering van de sensualiteit, waarbij vrouwen in alle vormen en maten op het podium verschijnen. Maar dat niet alleen: ook dragqueens, dragkings, genderbenders en boylesque-artiesten hebben een plekje in burlesque. De performers tonen op speelse en sexy wijze een persoonlijk, politiek of vermakelijk verhaal.


Zo doet de Noorse/Japanse Gogo Shibari een indringende act die reflecteert op de impact van huiselijk geweld. De Finse Onyxia Oh Dear presenteert een hilarische maar scherpe kritiek op het dierenleed dat veroorzaakt wordt door de mode-industrie. De Nederlandse BlahBlah DaDa nodigt je in zijn act 'Karpervissen' uit om na te denken over mannelijkheid in onze maatschappij. En de Belgische Sous Amuse transformeert in haar absurdistische act in een sexy slak met haast.  


Het merendeel van de prachtige kostuums belandt op de grond, maar tepels en kruis blijven (meestal!) bedekt. Tijdens het Dutch Burlesque Festival zie je klassieke burlesque met weelderig versierde korsetten en wapperende veren waaiers, maar ook experimentele en theatrale acts komen langs. Iedere avond is er een compleet unieke show met nieuwe artiesten, die komen uit Finland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Canada, Noorwegen, Nederland, Australie, de US, het VK, Belgie, Duitsland, Italie en Nederland.


Ga ook zelf aan de slag!


Wil je graag zelf aan de slag? Dat kan! Een aantal van de artiesten geeft workshops zodat je ook jouw creativiteit en sensualiteit kunt vieren. Leer een sexy choreografie met Floorwork van de Australische Aurora Nova of leer twerken met de Britse Donna Poderosa. Het hele overzicht staat hier .


De feiten op een rijtje


Het festival vindt plaats op 13 en 14 september. De shows starten iedere avond om 20.30 in theater Het Huis Utrecht. De ticketverkoop is al gestart, via www.dutchburlesquefestival.com, en meer dan 50% van de tickets is reeds verkocht.


Over de organisatoren


Het Dutch Burlesque Festival wordt georganiseerd door Violet Moonshine en Zizi Zinnona (echte namen Christine Breur en Maan Leo). Zij komen beide uit Utrecht en behoren tot de absolute top van burlesque in Nederland. Ze hebben in heel Europa opgetreden, geven geregeld burlesqueworkshops en produceren ook het feest Oh LaLa. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

'Wees je eigen held'

Bo Kramer won met haar rolstoelbasketbalteam goud op de Paralympische Spelen. We spreken haar over de wedstrijd, over het verwezenlijken van dromen en over openlijk queer zijn in de sportwereld.

Lees verder

Blooming Archive

Het artistiek tastbaar maken van de veelkleurigheid en compleetheid van queer- en translevens door archiefkunst in verschillende verschijningsvormen: een nieuwe IHLIA-tentoonstelling.

Lees verder

For Your Approval

Ellen DeGeneres maakte een nieuwe en allerlaatste comedy special voor Netflix. Over haar carrière, beroemd zijn en de absurde realiteit van het leven. (En kippen. En parallel parkeren.)

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden