Zorg Inclusief Oud & Proud

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 1 oktober 2024
Tijd: 13:00
Type: Workshop
Website: https://bureaugelijkebehandeling.nl/event/bijeenkomst-zorg-inclusief-oud-proud/

Locatie:

Naam: Het Eksternest
Straat: Muiderweg 10
Postcode: 1351 GJ
Plaats: Almere
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Omschrijving:

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert op 1 oktober de bijeenkomst ‘Zorg Inclusief - Oud & Proud’. De bijeenkomst heeft als doel het vergroten van het bewustzijn met betrekking tot gender- en seksuele diversiteit in de ouderenzorg.


In Nederland ervaren regenboogsenioren, ouderen die zich identificeren als LHBTI+, soms eenzaamheid en sociaal isolement door een gebrek aan begrip en inclusiviteit in de zorgsector. Zij hebben niet zelden een ‘dubbelleven’ geleid door hun ware identiteit te verbergen, uit angst voor reacties uit hun omgeving. Dit draagt eraan bij dat sommige regenboogsenioren aarzelen om een beroep te doen op zorgdiensten.


Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie bijeenkomsten voor zorgprofessionals waarin diversiteit en inclusie in de zorg- en welzijnssector centraal staan. Uit onderzoeken blijkt dat er nog steeds sprake is van discriminatie in de zorg, en dat dit zich in verschillende vormen kan uiten. De bijeenkomsten bieden zorgprofessionals en andere geïnteresseerden handvatten en inzichten om bij te dragen aan een inclusievere zorgomgeving.


De Oud&Proud bijeenkomst is op Dinsdag 1 oktober van 13:00 tot 17:00 uur bij Het Eksternest, Muiderweg 10, 1351 GJ Almere.


De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk na aanmelding.


https://bureaugelijkebehandeling.nl/event/bijeenkomst-zorg-inclusief-oud-proud/



Deze bijeenkomst is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en register Zorgprofessionals (3 punten).



 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

'Wees je eigen held'

Bo Kramer won met haar rolstoelbasketbalteam goud op de Paralympische Spelen. We spreken haar over de wedstrijd, over het verwezenlijken van dromen en over openlijk queer zijn in de sportwereld.

Lees verder

Blooming Archive

Het artistiek tastbaar maken van de veelkleurigheid en compleetheid van queer- en translevens door archiefkunst in verschillende verschijningsvormen: een nieuwe IHLIA-tentoonstelling.

Lees verder

For Your Approval

Ellen DeGeneres maakte een nieuwe en allerlaatste comedy special voor Netflix. Over haar carrière, beroemd zijn en de absurde realiteit van het leven. (En kippen. En parallel parkeren.)

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden