Pride Leuven

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 oktober 2024
Tijd: 19:00-04:00
Type: Groot Event
Website: https://www.leuvenpride.be/

Locatie:

Naam: Martelarenplein
Straat: Martelarenplein
Postcode: 3000
Plaats: Leuven
Provincie: Vlaams-Brabant
Land: Belgie

Omschrijving:

De stad Leuven krijgt er een monument én een evenement bij. Op 10 oktober 2024 trekt de de allereerste Leuven Pride door de straten en wordt het nieuwe monument onthuld dat het speelse en vrolijke karakter van de regenbooggemeenschap weergeeft. De stad zal gevuld zijn met liefde. Alle kleuren van de regenboog worden gevierd. 


Het Vlaams-Brabantse regenbooghuis UniQue kondigt met trots de lancering van de allereerste Leuven Pride aan, die plaatsvindt op 10 oktober. Leuven Pride begint met een kleurrijke mars vanaf het Leuvense station en eindigt in een bruisend straatfeest, gevolgd door de onthulling van een nieuw monument op het Smoldersplein. Eerder kende Leuven al evenementen zoals de L-Pride in 2018 en de kleurrijke opening van het Queer Arts Festival Leuven in 2023. Nu bundelen UniQue en Queer Leuven hun krachten om er een feestelijk, jaarlijks terugkerend evenement van te maken. 2024 wordt de eerste 'officiële' editie van deze Leuven Pride. 


Pride: op zijn Leuvens


De Leuven Pride vertrekt op donderdag 10 oktober om 19:00 aan het Martelarenplein met een feestelijke optocht door de Bondgenotenlaan. Einddoel is het Smoldersplein, waar het nieuwe LGBTQ+ monument zal worden onthuld. De regenbooggemeenschap doet dan waar ze goed in is: we bouwen een straatfeest met eten, drinken en dansen tot 22:00 uur. Daarna gaan we indoors verder in zaal de Optimist aan de Vismarkt, met een dragshow en afterparty. Tickets en meer informatie zijn te vinden op www.leuvenpride.be


 


Dit project ontvangt een subsidie van de dienst Gelijke Kansen van de FOD Justitie.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

'Wees je eigen held'

Bo Kramer won met haar rolstoelbasketbalteam goud op de Paralympische Spelen. We spreken haar over de wedstrijd, over het verwezenlijken van dromen en over openlijk queer zijn in de sportwereld.

Lees verder

Blooming Archive

Het artistiek tastbaar maken van de veelkleurigheid en compleetheid van queer- en translevens door archiefkunst in verschillende verschijningsvormen: een nieuwe IHLIA-tentoonstelling.

Lees verder

For Your Approval

Ellen DeGeneres maakte een nieuwe en allerlaatste comedy special voor Netflix. Over haar carrière, beroemd zijn en de absurde realiteit van het leven. (En kippen. En parallel parkeren.)

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden