Trans Pride Walk

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 31 juli 2024
Tijd: 14.00
Type: Groot Event
Website: https://queer-amsterdam.org/nl/event/1225/trans-pride-walk

Locatie:

Naam: Muziekkoepel Oosterpark
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Join We Are Queer dit jaar tijdens de Trans Pride Walk voor Pride Oost!


Translevens en rechten staan ​​onder grote druk in Nederland en wereldwijd, vooral het afgelopen jaar. De acceptatie van trans- en non-binaire mensen neemt af, wat leidt tot hogere zelfmoordcijfers, eenzaamheid en stress (Gezondheidsmonitor, 2023). Ook Transgender Netwerk meldt een toename van discriminatie, waardoor trans personen zich minder veilig voelen op straat. Daarom is het van cruciaal belang dat we eropuit gaan en onze stem laten horen. Omdat trots altijd een protest zal zijn en transgenders er zijn en er altijd zullen zijn!


Join ons bij de Muziekkoepel in het Oosterpark op 31 juli. Hier zullen we luisteren naar enkele geweldige sprekers die vertellen over het belang van de transgemeenschap. Daarna zwaaien we trots met onze vlaggen terwijl we van de Muziekkoepel naar het Javaplein lopen waar Pride Oost staat. Alle Kleuren Oost en Trans Amsterdam zullen het Javaplein omtoveren tot een queer plein vol muziek, eten en geweldige vibes!


Route:
Vanaf de Muziekkoepel in Oosterpark lopen we langs de Eerste van Swindenstraat en de Javastraat naar het Javaplein.


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden