Online training voorlichting lhbtiqa+

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 3 oktober 2024
Tijd: 14.30-16.30
Type: Workshop
Website: https://www.movisie.nl/agenda/trainersbijeenkomsten-lhbtiqa

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Sta jij regelmatig voor groepen om lhbtiqa+ thema’s aan te kaarten? Dan ben jij vast ook wel eens weerstand tegengekomen. Speciaal voor trainers, dagvoorzitters en facilitators uit het lhbtiqa+ werkveld organiseert Movisie twee verdiepende bijeenkomsten. Meld je nu aan!


 Wat doe je als een aantal deelnemers bij een lhbtiqa+ voorlichting de sessie verstoort? Hoe ga je ermee om als deelnemers zich afzijdig houden? Of wanneer ze provocerende of zelfs beledigende uitspraken doen? Wij organiseren twee trainersbijeenkomsten om professionals nog sterker en beter geïnformeerd voor groepen te laten staan.


De trainingen worden gegeven door Hanneke Felten en Fayaaz Joemmanbaks werkzaam bij Movisie en Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS). Hanneke Felten is senior projectleider en onderzoeker ‘effectief discriminatie verminderen’. Fayaaz Joemmanbaks is senior onderzoeker en projectleider bij het team Aanpak discriminatie. Beiden hebben hun sporen verdiend in het werkveld van diverse lhbtiqa+ vraagstukken


De eerste bijeenkomst op donderdag 3 oktober gaat over omgaan met weerstand in je trainingen. Via interactieve werkvormen wissel je uit met andere deelnemers en bespreken we praktische vraagstukken en herkenbare situaties.


In de tweede bijeenkomst op donderdag 21 november gaan we in op werkzame elementen van lhbtiqa+ interventies en op intersectionaliteit.


Movisie werkt aan de inclusie van lhbtiqa+ personen en wordt geregeld gevraagd om tips voor trainingen en trainers. Deze bijeenkomsten zijn ook kansen voor ons om jullie beter te leren kennen. Ontmoeten we jou daar ook? 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Lang leve café Saarein

Voor een DOCS docu-podcast volgde Lisa Lotens de twee vrouwen die het Amsterdamse queer café Saarein voor sluiting wisten te behoeden. Nu te horen in alle podcast-apps.

Lees verder

Hate Crime-wet

'Het is afschuwelijk als je klappen krijgt om wie je bent, van wie je houdt of om je huidskleur. Je krijgt als het ware niet alleen een klap op je kop, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Vers leesvoer

In het boek Thuiskomen vertelt Brittney Griner het choquerende verhaal over haar gevangenschap in een Russische strafkolonie, en hoe de liefde voor haar vrouw haar overeind hield.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden