Zorg Inclusief Oud & Proud

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 1 oktober 2024
Tijd: 13:00
Type: Workshop
Website: https://bureaugelijkebehandeling.nl/event/bijeenkomst-zorg-inclusief-oud-proud/

Locatie:

Naam: Het Eksternest
Straat: Muiderweg 10
Postcode: 1351 GJ
Plaats: Almere
Provincie: Flevoland
Land: Nederland

Omschrijving:

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert op 1 oktober de bijeenkomst ‘Zorg Inclusief - Oud & Proud’. De bijeenkomst heeft als doel het vergroten van het bewustzijn met betrekking tot gender- en seksuele diversiteit in de ouderenzorg.


In Nederland ervaren regenboogsenioren, ouderen die zich identificeren als LHBTI+, soms eenzaamheid en sociaal isolement door een gebrek aan begrip en inclusiviteit in de zorgsector. Zij hebben niet zelden een ‘dubbelleven’ geleid door hun ware identiteit te verbergen, uit angst voor reacties uit hun omgeving. Dit draagt eraan bij dat sommige regenboogsenioren aarzelen om een beroep te doen op zorgdiensten.


Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie bijeenkomsten voor zorgprofessionals waarin diversiteit en inclusie in de zorg- en welzijnssector centraal staan. Uit onderzoeken blijkt dat er nog steeds sprake is van discriminatie in de zorg, en dat dit zich in verschillende vormen kan uiten. De bijeenkomsten bieden zorgprofessionals en andere geïnteresseerden handvatten en inzichten om bij te dragen aan een inclusievere zorgomgeving.


De Oud&Proud bijeenkomst is op Dinsdag 1 oktober van 13:00 tot 17:00 uur bij Het Eksternest, Muiderweg 10, 1351 GJ Almere.


De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk na aanmelding.


https://bureaugelijkebehandeling.nl/event/bijeenkomst-zorg-inclusief-oud-proud/



Deze bijeenkomst is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en register Zorgprofessionals (3 punten).



 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Lang leve café Saarein

Voor een DOCS docu-podcast volgde Lisa Lotens de twee vrouwen die het Amsterdamse queer café Saarein voor sluiting wisten te behoeden. Nu te horen in alle podcast-apps.

Lees verder

Hate Crime-wet

'Het is afschuwelijk als je klappen krijgt om wie je bent, van wie je houdt of om je huidskleur. Je krijgt als het ware niet alleen een klap op je kop, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Vers leesvoer

In het boek Thuiskomen vertelt Brittney Griner het choquerende verhaal over haar gevangenschap in een Russische strafkolonie, en hoe de liefde voor haar vrouw haar overeind hield.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden