Queer Landing Jazz

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 4 oktober 2024
Tijd: 22:00-00:00
Type: Cafe & Party
Website: https://queerhaarlem.nl/agenda/queer-landing-jazz/

Locatie:

Naam: Bar Lavender
Straat: Spaarne 78
Postcode: 2911 CL
Plaats: Haarlem
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Queer Landing Jazzzzzzzzzz editie komt naar Haarlem!


Queer Landing is een tentoonstelling over queer lichamen die fluïde belichaming en ruimte vormen en claimen. Terwijl zij bewegen in een dystopisch heden, creëren deze queer lichamen zeggenschap via hun eigen geografische, sociale en politieke narratieven. Of het nu gaat om fouten, rouw, vervreemding, het queer lichaam neemt de autonomie over dat wat al die tijd al van hen was. Dit resulteert in een oneindige genaamd Queer Landing.


Pia Vapeur


Pia Vapeur is uitgegroeid tot een artistiek breed geëngageerd artieste, die zingt, presenteert en host. Pia wordt wel eens gekscherend, Die Weimar Hitmachine, genoemd. Haar bijzondere look heeft ze zelf ontwikkeld na talloze bezoekjes aan kiloshops en Humana outlets.  Deze kleurrijke verschijning, verzot op hoeden en semi -vintage couture  brengt live liederen van filmsterren uit het interbellum ten gehore. Ook is niet bang voor uitstapjes naar klassieke aria’s en jazz. Haar zangervaring reikt van het Amsterdam Bach Consort tot aan een ontmoeting met Drag Queen Coco Coquette en haar travestiecabaret, die haar tot de sprankelende artiest hebben gemaakt die zij vandaag de dag is.


Juan Sebastián Blanco


Vanuit een klassieke benadering biedt Juan Sebastián jazzy harmonieën uit het Franse impressionisme van begin 20e eeuw tot aan een h0mage aan Duke Ellington en bekende melodieën.


Mavi Veloso


Mavi Veloso is een transdisciplinaire artiest die werkt in muziek, performance, theater, dans en beeldende kunsten. Voor deze editie van Queer Landing creëert Mavi experimentele jazz gemixt met pop vibes. Daarnaast houdt Mavi van diepe bass beats en gelikte tropische moves. Mavi is geboren in Brazilië en woonachtig in Nederland en houdt ervan om verwarring, bevraging en verheldering te scheppen terwijl we dansen.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Lang leve café Saarein

Voor een DOCS docu-podcast volgde Lisa Lotens de twee vrouwen die het Amsterdamse queer café Saarein voor sluiting wisten te behoeden. Nu te horen in alle podcast-apps.

Lees verder

Hate Crime-wet

'Het is afschuwelijk als je klappen krijgt om wie je bent, van wie je houdt of om je huidskleur. Je krijgt als het ware niet alleen een klap op je kop, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Vers leesvoer

In het boek Thuiskomen vertelt Brittney Griner het choquerende verhaal over haar gevangenschap in een Russische strafkolonie, en hoe de liefde voor haar vrouw haar overeind hield.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden