Queer Cinema Club

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 oktober 2024
Tijd: 20:00-22:05
Type: Film
Website: https://regenboogalliantie.nl/evenementen/queer-cinema-club

Locatie:

Naam: Filmhuis Gouda
Straat: Lethmaetstraat 45
Postcode: 2802 KB
Plaats: Gouda
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Lia, een gepensioneerde lerares, probeert haar lang geleden verdwenen nichtje Tekla te vinden. De zoektocht brengt haar naar Georgië en Istanboel, waar ze allerlei onverwachte ontmoetingen heeft. Een liefdevolle road trip over queer zijn en de acceptatie van trans personen. Deze hartverwarmende film wordt als speciale voorpremière getoond op 14 oktober in Filmhuis Gouda, ter gelegenheid van de Regenboogweek.


Datum: 14 oktober


Locatie: Filmhuis Gouda, Lethmaetstraat 45


Aanvang: 20.00 uur


Kaartjes zijn te koop via het Filmhuis.


Toegankelijkheid


Het Filmhuis bevindt zich op de eerste verdieping van een oud schoolgebouw en is alleen bereikbaar via een trap, waar je overigens wel van een traplift gebruik kunt maken. Hierdoor zijn ze helaas beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder-validen. Er is in het pand ook geen invalidentoilet.


Op de verdieping is alles gelijkvloers bereikbaar maar niet volledig drempelvrij. In de filmzaal is ruimte voor rolstoelen en de rijen stoelen zijn ruim opgezet met veel beenruimte. Een deel daarvan bevindt zich op een tribune maar de eerste drie rijen kan je bereiken zonder treden.


Neem evt. contact op met het filmhuis voor meer informatie.


De film wordt Nederlands ondertiteld.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Cold Case: Graniet

Forensisch rechercheur en auteur Carina van Leeuwen neemt je in dit derde deel van de politiethriller-reeks 'Cold Case' mee in een zaak waar de biseksuele journalist Lyn Riley bij betrokken raakt.

Lees verder

LHBTIQA+ in Nederland

De cijfers: het CBS heeft onderzoek gedaan naar de 'hoeveelheid' LHBTQIA+ personen in Nederland, omdat 'er weinig representatieve schattingen zijn van het aantal mensen waar het om gaat.'

Lees verder

Coming Out Day

Op 11 oktober wordt er internationaal extra aandacht besteed aan de sociale acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Regenboogvlaggen, activiteiten en rolmodellen: Wie kwamen er dit jaar uit de kast?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden