The Pride Xpress ft. Roi Soleil, Steff Geelen & DJ Chenda

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 oktober 2024
Tijd: 20:00-01:00
Type: Cafe & Party
Website: https://patronaat.nl/event/the-pride-xpress-24-10-24/

Locatie:

Naam: Patronaat
Straat: Zijlsingel 2
Postcode: 2013 DN
Plaats: Haarlem
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Pride Xpress zet queer artiesten en hun unieke expressie in de schijnwerpers die inspireren, activeren en verbazen. We nodigen iedereen uit Haarlem en omgeving uit om samen te komen en te genieten van een dynamisch programma vol woordkunst, muziek en dans. Laat je verrassen en voel de energie van onze queer community!


Bij deze editie speelt Roi Soleil dansbare elektropopnummers over thema’s als zelfliefde en identiteit. Schrijver Steff Geelen gebruikt taal als middel om thema’s als macht, mannelijkheid, het lichaam en metamorfose te onderzoeken en DJ Chenda draait een mix van electro, funky house en Detroit techno. Aan variatie geen gebrek!


Roi Soleil (Zonnekoning) maakt ‘Frenglish pop with a dash of queer glitter’. Zijn nummers behandelen thema’s als zelfliefde, seksualiteit en identiteit, variërend van dansbare elektropop tot epische EDM knallers. Muzikaal put hij inspiratie uit artiesten zoals Mika, Yelle, Angèle, Stromae en Lady Gaga. Roi Soleil is de superhelden versie van Matthijs, een Brabantse puber met problemen die hij wil oplossen door een kroon (van tie-wraps) op zijn hoofd te zetten. Oui, hij is van goud, maar hij is hier om te laten weten dat jij dat ook absoluut bent. Op zijn barokke vleugels mikt hij op nooit minder dan douze points en een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Allez c’est parti! 


Dit evenement is tot stand gekomen met behulp van het VSBFonds, Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. Het valt onder de zogeheten Co-Creator Events, waarbij Patronaat de samenwerking met lokale makers aangaat. Zo biedt Patronaat een divers programma dat aansluit op de wensen van de stad en regio.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Schaamte voor schaamlippen

'Ik heb een ongeneeslijke huidaandoening aan mijn vulva: lichen sclerosus. Ik moet mijn hele leven zalf smeren en het ziet er niet mooi uit. Kan ik nog wel fijn seks hebben? Wat zou jij doen?'

Lees verder

De derde vrouw

Natalie Clifford Barney schreef over een ware 'lesbian love triangle avant la lettre' in 1926. Nu is dit baanbrekende werk in het Nederlands vertaald en wordt uitgegeven door Velvet Publishers.

Lees verder

Elmer

'Als je jezelf de held maakt in je eigen verhaal en de ander de vijand, dan wordt het steeds moeilijker om kritisch naar jezelf te blijven kijken en jezelf te blijven ontwikkelen.' We spreken Elmer!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden