Queer Pioniers: Tangerine

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 22 oktober 2024
Tijd: 19:00-21:00
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/events/1699189650929503

Locatie:

Naam: Rialto
Straat: Ceintuurbaan 338
Postcode: 1072 GN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Voorafgaand aan de film spreekt QP-curator Renkse Diks met Mavi Veloso, een Braziliaanse performer gevestigd in Amsterdam die transdisciplinair werkt en visuele kunst, dans, theater en muziek integreert. Haar werk onderzoekt performativiteit, de relatie tussen performer en publiek, transfeminisme en dekolonisatie.


Tangerine


De transgender sekswerker Sin-Dee Rella, na een celstraf van 28 dagen weer op vrije voeten, ontmoet op kerstavond haar vriendin Alexandra in een donuttentje in Hollywood. Alexandra, ook een trans-prostituee, vertelt haar dat haar geliefde en pooier Chester een verhouding heeft met een cis-vrouw. Woedend verlaat ze de zaak om te gaan zoeken naar Chester en diens vriendin. Alexandra wordt opgepikt door de Armeense taxichauffeur Razmik, die een voorkeur heeft voor trans-vrouwen. Nadat hij aan zijn gerief is gekomen, gaat zij naar een bar om een optreden te geven. Ondertussen heeft Sin-Dee haar rivale in een bordeel gevonden…


Regisseur Sean Baker beschikte over een budget van $ 100.000 voor het maken van deze film. Weinig geld vereist creatieve oplossingen: voor de beelden gebruikte hij drie iPhones en een video-app. De film, een mix van drama en humor, viel in goede aarde bij zowel de pers als het publiek en bracht uiteindelijk het tienvoudige op.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Elmer

'Als je jezelf de held maakt in je eigen verhaal en de ander de vijand, dan wordt het steeds moeilijker om kritisch naar jezelf te blijven kijken en jezelf te blijven ontwikkelen.' We spreken Elmer!

Lees verder

Complottheorieën

Er zijn verschillende complottheorieën die heel specifiek gericht zijn op de LHBTIQA+ gemeenschap. Hoe ga je om met dit soort desinformatie en onwetendheid? Movisie zocht het uit en heeft 10 vragen uitgebreid beantwoord.

Lees verder

Cold Case: Graniet

Forensisch rechercheur en auteur Carina van Leeuwen neemt je in dit derde deel van de politiethriller-reeks 'Cold Case' mee in een zaak waar de biseksuele journalist Lyn Riley bij betrokken raakt.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden