HEMA-reclame: 'Wie zegt dat de paashaas hetero is?'

In de nieuwe campagne introduceert de Hema de 'wereldberoemde' familie paashaas: stuiterbal Richie, zijn nette zusje Inez, hun elegante en lieve moeder Juliëtte en vader Charles, de haas des huizes. De hazenfamilie helpt de Hema met het verstoppen van paaseieren voor 'de grootste paaseizoektocht ooit'.  

De één vind het schattig, de ander seksistisch, zo lezen we op Twitter en het AD.

'Chantal uit Hellevoetsluis stoort zich aan het stereotiepe gezinsbeeld van een vader, moeder en twee kinderen dat de Hema neerzet. 'Beetje jammer. Wie zegt dat de paashaas hetero is?', schrijft ze op Twitter. De onderneemster begrijpt de keuze ook om persoonlijke redenen niet. "Ik ben zelf lesbisch. Als kind groeide ik bovendien op met het beeld van een alleenstaande paashaas die eitjes verstopt. Waarom moeten daar nu opeens een gezin bij worden gesleept?"

Ze vindt de nieuwe Hemacampagne ook 'een beetje jammer' in het licht van het succes van de EuroPrideactie van het warenhuis, vorige zomer in Amsterdam "De T-shirts met twee tompoezen voor lesbo's en twee rookworsten voor homo's waren wél een leuk gebaar omdat de Hema daarmee de liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht symboliseerde en aangaf een warenhuis te zijn voor iedereen".'

We lezen verder: 'De Hema zegt zich 'volstrekt' niet te herkennen in de kritiek. "Hema is blij dat het gezin paashaas aan de paascampagne mee wil werken. Verder wil het gezin paashaas en Hema er vooral een leuk paasfeest voor kinderen van maken'', meldt de woordvoerder in een reactie aan het Algemeen Dagblad.

hema gaypride

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Identiteit onbekend

Deze schokkende zaak komt wel heel dicht bij huis... 'Identiteit onbekend' is de 28e Scarpetta-thriller van thrillerauteur Patricia Cornwell en vanaf vandaag verkrijgbaar. De tv-serie is ook onderweg!

Lees verder

Woorden als wapen

Rapport van NTA over haatspraak laat schrikbarende groei zien en signaleert duidelijke overeenkomsten bij de discriminatie van joden, moslims en transgender mensen.

Lees verder

Jongensuren

Hanna van Vliet en Kirsten Mulder noemen de voorstelling een soort avonturenroman. 'Het gaat namelijk over haar zoektocht naar haar seksualiteit. Er komen allerlei verschillende vrouwen langs.' Wij spraken ze!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden