Nieuws

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder

Elmer: platland

Debuutalbum en clubtour: 'Ik wil een artiest zijn die continu verrast, iemand waarvan je niet kunt voorspellen wat ze nu weer zal doen.' Het album markeert een nieuwe fase in Elmers muzikale reis.

Lees verder

Horoscoop september 2024

De maan kondigt een noodlottig en emotioneel beladen einde aan. Wees voorzichtig met mensen die onnodig drama veroorzaken en blijf trouw aan jezelf. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Queer surfen

'De zee, surfen en het strand hebben ons samengebracht. Wij dachten: misschien kunnen we dat ook doen voor de queer community.' Lisette en Mack runnen samen De Queer Surf Club. We spraken ze!

Lees verder

I Kissed a Girl

In de datingshow worden tien vrijgezelle vrouwen die (ook) op vrouwen vallen aan elkaar gekoppeld. RTL werkt met Videoland aan een Nederlandse versie en is op zoek naar kandidaten.

Lees verder

Queer & de Spelen

Aan de afgelopen Olympische Spelen in Parijs deden 190 openlijk queer atleten mee. De Paralympische Spelen, die vandaag beginnen, tellen ook meerdere queer deelnemers.

Lees verder

Langue Étrangère

Op uitwisseling: om indruk te maken op de Duitse Lena verzint de verlegen Fanny uit Frankrijk een ander leven voor zichzelf, maar raakt al snel verstrikt in haar eigen web van leugens.

Lees verder

Alle ouders zijn echte ouders

'Ik ben gaan schrijven wat ik zelf had willen vinden. In mijn boek combineer ik non-fictie, ervaringen van queer families, inclusief de mijne, en die van standaardgezinnen met cultuur- en systeemkritiek.'

Lees verder

Regenboogzooi

'Het was overal de hele tijd maar Pride en het ging er ook steeds maar over. Dat mensen dan gaan roepen dat het genoeg is geweest snapte ik wel. Een soort van.'

Lees verder

QFFU: RECLAIM!

Queer Film Festival Utrecht: vanaf 30 augustus worden ruim 50 films vertoond, van korte films tot documentaires, van nieuw filmtalent tot iconische klassiekers uit de queer filmgeschiedenis.

Lees verder

Bescherm trans mensen

Oproep aan de Tweede Kamer: bescherm trans mensen wettelijk tegen haat. De petitie 'Mag ik ook gewoon veilig zijn?' is ruim 18000 keer getekend. Iedereen verdient het om veilig te kunnen leven. Teken ook!

Lees verder

Vakantieperikelen

Waar gaan we heen dit jaar? Zeeland, Europa, buiten Europa? We hebben uiteindelijk gekozen voor de koploper, nummer 1 op de ILGA- ranglijst 'gayfriendly' landen. En Nederland blijft steeds verder zakken...

Lees verder

Homoseksualiteit is niet zondig

'De oorsprong van de anti-homobeweging onder christenen is terug te voeren op een ernstig verkeerde vertaling van de Bijbel.' Wat vonden Rianne en Stella van de documentaire '1946'? We spraken ze.

Lees verder

Tilburg Rainbow Night

'We werken aan een inclusieve en kleurrijke samenleving waar iedereen onvoorwaardelijk zichzelf kan en mag zijn.' Beleef een onvergetelijke avond op 14 september: win kaarten voor het feest!

Lees verder

Emotionele chantage?

Marokko en Jordanië staan al tijden op mijn reisverlanglijstje, maar mijn vrouw wil er niet heen. Naar geen enkel islamitisch land. Ik vind het hypocriet en islamofoob. Zal ik alleen gaan? Wat zou jij doen?

Lees verder

Beton - Fleur Pierets

Fleur kijkt alle eenzaamheid in de ogen, op zoek naar de verhalen die haar pijn doen, om alle kwaadheid naar boven te laten komen. Om alle angst te voelen die ze voor de toekomst heeft.

Lees verder

Onderzoek levensverwachting

Biseksuele vrouwen leven 37% korter (!) dan heteroseksuele vrouwen. Cijfers die harde verschillen blootleggen, ook lesbische vrouwen sterven 20% eerder. Hoe komt dit?

Lees verder

Natuur = queer

Emeritus ARTIS-bioloog Charlotte Vermeulen stapt het theater in met het interactieve theatercollege Seksuele diversiteit in het dierenrijk en toont: de natuur is queer en queer is natuurlijk.

Lees verder

Canal Parade Amsterdam

TOGETHER: 'Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer weet te vinden.'

Lees verder

Lege boot voorop

Amnesty International vaart tijdens de Canal Parade Amsterdam mee met een lege boot, om aandacht te vragen voor discriminerende en criminaliserende wetgeving tegen de LHBTIQA+ gemeenschap wereldwijd.

Lees verder

Horoscoop augustus 2024

Besef dat andere mensen jou niet zien zoals je jezelf ziet. Miscommunicatie met je vriendin kan problemen opleveren. Wees niet te trots om haar je excuses aan te bieden als dat nodig is. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Bar Lavender

Een bijzondere mijlpaal voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Haarlem: in september opent de eerste 'intersectionele' queer kroeg én vindt de allereerste Pride plaats! We gingen langs bij Lavender.

Lees verder
Lees meer