Hannah Gadsby: Douglas

'Douglas is de eerste voorstelling na Nanette, en ook nu is pers en publiek lyrisch.' 

Hannah Gadsby (41) uit het Australische Tasmanië brak vorig jaar bij het grote publiek door met haar veelgeprezen show Nanette. Na een uitgebreide wereldtour verscheen de show in juni vorig 2018 als eerste Australische Original op Netflix, en zorgde voor een ongekende schokgolf in de comedywereld.

Miljoenen mensen ter wereld werden geraakt door enerzijds haar grappen en verhalen, maar misschien nog wel meer door haar onverbloemde, goudeerlijke persoonlijke ervaringen en de indringende manier waarop ze vertelt over onder meer haar lesbische geaardheid, haar eigen traumatische ervaringen en brede maatschappelijke problemen. Bovendien is ze niet bang om de grenzen van het comedygenre op te zoeken en het publiek uit te dagen. Zowel qua vorm als inhoud is Nanette een meesterwerk in de comedygeschiedenis en wordt ook wel de 'stem van LGBTQ+ in comedy' genoemd. Lees meer over Nanette en bekijk de trailer.

Het plotselinge succes van Gadsby was meer dan tien jaar in de maak. In Australië en in de UK was ze met haar vele prijswinnende stand-up comedy shows een vaste waarde op de podia en festivals. Ook speelde ze in de TV-serie Please Like Me, en hoste ze drie kunstdocumentaires. [Carré]

Hannah Gadsby staat op 13 november met haar nieuwe voorstelling Douglas in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Kaarten waren in juli al uitverkocht. [Mojo]

De verwachting is dat 'Douglas' in 2020, net als 'Nanette', te zien zal zijn als Netflix-special.

In april 2019 hield Hannah een TedTalk, over comedy, haar geaardheid, autisme en tegengestelde ideeën. 

Nederlandse ondertiteling zet je aan rechtsonder in het videoframe.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kerstwensen

Lichtjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom? Kerst betekent voor iedereen iets anders. Van gezelligheid, warmte en verbinding tot juist eenzaamheid. Wij vroegen onze lezers: Wat is jouw kerstwens?

Lees verder

Een zwaluw in de kamer

'Straal uit dat iedereen er mag zijn. Heb aandacht voor diversiteit, reik zo een helpende hand. De ondertitel van mijn boek is niet voor niets Queer-verhalen die je omarmen.' We spreken Eveline van de Putte.

Lees verder

Terug in de kast in Marokko?

'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden