Queer Film Festival Utrecht

Het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. Het festival heeft een unieke programmering op het vlak van LHBTQI+ (queer) films in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma. Zichtbaarheid en verbinding staan op de eerste plek.

Zichtbaarheid op het witte doek is belangrijk, maar ook heeft elke letter en elk individu uit de LHBTQI+ gemeenschap een eigen verhaal. Daarom heeft het QFFU als doel om zoveel mogelijk verhalen te vertellen, voor herkenning, educatie en ontspanning.

De films worden tijdens het festival vertoond door de hele stad, in bijna alle Utrechtse wijken. Niet alleen in de gebruikelijke en klassieke filmhuizen van Utrecht (zoals het Hoogt on Tour, Louis Hartlooper Complex of Pathé), maar ook op verschillende creatieve broedplaatsen (Vechtclub XL en de Nijverheid) of bijzondere plekken (zoals de Bibliotheek, het Rietveld Schröderhuis, de Helling, het Centraal Museum of het Wilde Westen). Een deel van het programma is gratis te bezoeken, om de drempel zo laag mogelijk te houden en voor iedereen toegankelijk.

'Films openen je hart. Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe. Daarom hebben wij een ruimdenkend, verrassend en toegankelijk programma. Naast de films tijdens het festival hebben we een uitgebreid randprogramma met talkshows, muziek, spoken word en meer. Daarnaast organiseren we het hele jaar door Queer Café’s in samenwerking met Bibliotheek Utrecht, staan er andere

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kerstwensen

Lichtjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom? Kerst betekent voor iedereen iets anders. Van gezelligheid, warmte en verbinding tot juist eenzaamheid. Wij vroegen onze lezers: Wat is jouw kerstwens?

Lees verder

Een zwaluw in de kamer

'Straal uit dat iedereen er mag zijn. Heb aandacht voor diversiteit, reik zo een helpende hand. De ondertitel van mijn boek is niet voor niets Queer-verhalen die je omarmen.' We spreken Eveline van de Putte.

Lees verder

Terug in de kast in Marokko?

'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden