Verschillen vieren

Vanaf begin september maken jongeren door het hele land 1.000 regenboog-zebrapaden om diversiteit en hun onderlinge verschillen te vieren, en te strijden voor een veiliger schoolklimaat. Elke school in ons land moet een veilige plek zijn, maar helaas is dat in de praktijk niet het geval. Jongeren worden nog steeds gediscrimineerd vanwege onder andere hun afkomst, uiterlijk of seksuele voorkeur.

Uit recent onderzoek van jongerenorganisatie Young Impact blijkt dat ruim 1 op de 3 leerlingen vindt dat hun school niet genoeg doet om de acceptatie van lhbti+ jongeren te verbeteren. Door middel van de landelijke actie #VerschillenVieren zet Young Impact met omroep KRO-NCRV, GSA Netwerk en de maatschappelijke diensttijd (MDT) duizenden jongeren in beweging om zich uit te spreken voor meer acceptatie.

Een belangrijk statement

Tijdens deze campagne gaan jongeren regenboogzebrapaden stoepkrijten om daarmee te benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De zebrapaden krijgen de kleuren van de progress flag die staat voor acceptatie van de gehele lhbti+ community. Alle deelnemers worden tevens ondersteund met een aanvraagbrief voor hun eigen gemeente om een blijvend regenboogzebrapad te realiseren in de directe omgeving van hun school.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Terug in de kast in Marokko?

'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Hate crime-wet

Tweede Kamer stemt voor hate crime-wet! De wet maakt het mogelijk om daders van discriminerende criminaliteit zwaarder te bestraffen en gaat nu voor instemming naar de Eerste Kamer.

Lees verder

EU: Verbied conversie therapie

'Dit is een kans voor onze gemeenschap, vrienden, familie en allies om onze stemmen te gebruiken voor de veiligheid en het welzijn van alle LGBTIQA+ burgers in de EU.' Teken ook tegen conversie therapie.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden