'Verken het lesbische pad'

Je seksuele geaardheid is een keuze. Wie dat beweert, wordt al snel van bekrompenheid beschuldigd, en toch neemt ook auteur Louise Morel die stelling in. Als we ervan uitgaan dat seksuele geaardheid geen keuze is, dan tolereren we niet-hetero's namelijk alleen maar omdat het niet anders kan, alsof ze een noodzakelijk kwaad zijn. Die betuttelende houding vindt schrijfster Louise Morel onaanvaardbaar. Seksuele oriëntatie is in sommige gevallen wél een keuze. Daar is zij zelf het levende bewijs van. Na dertig jaar als hetero door het leven te gaan, besliste ze het vrouwelijke geslacht een kans te geven. Wat alvast een opluchting mag zijn voor wie in haar voetstappen wil treden: op vlak van seks verlies je niet.

Lesbienne worden in tien stappen daagt de lezer uit om zijn/haar/hun vastgeroeste overtuigingen over seksualiteit te heroverwegen en maakt ons wegwijs in de wonderlijke wereld van het lesbianisme. Iedereen heeft het recht om afstand te nemen van de hetero-norm, of dat nu van bij de geboorte is of later in je leven. Laat dit boek een gids zijn in die zoektocht.

Louise Morel (Parijs, 1990) is financieel analist voor een groot concern in Berlijn, maar ook de persoon achter Instagram-account: @jesuislouisemorel, waar ze 'het lesbianisme en de politieke implicaties ervan' onderzoekt.

 

Lesbienne worden in tien stappen verschijnt 15 februari 2023 bij Borgerhoff & Lamberigts. (ISBN 9789463939812)

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kerstwensen

Lichtjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom? Kerst betekent voor iedereen iets anders. Van gezelligheid, warmte en verbinding tot juist eenzaamheid. Wij vroegen onze lezers: Wat is jouw kerstwens?

Lees verder

Een zwaluw in de kamer

'Straal uit dat iedereen er mag zijn. Heb aandacht voor diversiteit, reik zo een helpende hand. De ondertitel van mijn boek is niet voor niets Queer-verhalen die je omarmen.' We spreken Eveline van de Putte.

Lees verder

Terug in de kast in Marokko?

'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden