Badkleding kiezen

Warm buiten? Dan is het heerlijk om verkoeling op te zoeken in het water. Ga op zoek naar badkleding die perfect past bij jouw lichaam, wensen en stijl. Met deze tips maak je de zoektocht een stukje makkelijker en leuker voor jezelf! Klaar om straks helemaal in stijl in het water te springen?

Lichaam

Zorg dat je badkleding goed bij je lichaam past. Every body is a bikini body! En voor elk lichaam is er dus ook de perfecte badkleding te vinden. Ga op zoek naar de pasvorm en maat die bij je past. Heb je bijvoorbeeld grote borsten? Dan zit een bikini grote cup voor jou comfortabel. Maar het kan juist ook zo zijn dat je een kleinere cup nodig hebt. Ga dit voor jezelf na en maak de ideale keuze. Dit zit 'm ook in de ondersteuning die je nodig hebt. Wil je dat je badkleding veel ondersteuning geeft? Of is dit voor jou niet zo belangrijk? Dit helpt je bijvoorbeeld weer om te bepalen of je je zwemtop met of zonder beugel wilt dragen.

Stijl

Welke stijl vind je mooi bij badkleding? Je hebt natuurlijk een heleboel opties om uit te kiezen. Denk aan minimalistische badkleding, zonder poespas. Zo ga je voor een strakke look aan de waterkant. Maar het is juist ook leuk om uit te pakken met bijvoorbeeld riempjes, kraaltjes of andere versieringen in het ontwerp. Ook de kleur doet veel voor je zwemlook. Badkleding is er te vinden in alle kleuren van de regenboog: wat past bij jou? Draag je bikini of badpak in je lievelingskleur. Dat is altijd goed! Je kunt ook meerdere kleuren combineren. Draag het broekje van je bikini in een neutrale kleur en het topje in een knalkleur. Of ga voor een mix van twee felle kleuren bij elkaar. Voor een opvallende look kun je ook aan een print denken. Stippen, bloemen, strepen of een abstract patroon, ga ook hier weer na wat jij leuk vindt om aan te trekken. Je kunt qua stijl de trends volgen, of juist je eigen plan bedenken. Je weet zelf immers het beste waar je je mooi in voelt!

Type bedekking

Voor welk type bedekking kies je met je badkleding? Ook dit is een hele persoonlijke keuze. Een triangelbikini is een bikini met relatief weinig bedekking. Het is heerlijk om daarmee op het strand te liggen! Maar als je er een flink stuk mee gaat zwemmen, blijft zo'n bikini niet zo goed op de plek zitten. Meer aansluitende of sportieve badkleding kan dan juist een uitkomst zijn. En het is ook maar net wat je lekkerder vindt zitten. Met een badpak kies je ook voor meer bedekking. Of draag een mooie tankini grote maten. Dit zit tussen een badpak en een bikini in. Moeilijk kiezen? Je kunt natuurlijk goed afwisselen tussen de designs!

Passen maar

Het is vooraf best moeilijk in te schatten hoe badkleding bij jou precies staat, als je rondkijkt in (online) winkels. Daarom is het slim om gewoon zo veel mogelijk badkleding te passen. En probeer daarbij verschillende designs uit. Een badpak of bikini waarvan je vooraf denkt dat het niets voor jou is, kan zomaar je nieuwe favoriet worden. En het is ook leuk om straks verschillende soorten badkleding te dragen, als de zomer eenmaal aanbreekt. Het passen kun je in de winkel doen. Maar het is nog wel comfortabeler om thuis in alle rust je nieuwe badkleding aan te proberen. Extra tip: maak er ook meteen een zwemmende beweging in. Kun je je makkelijk en vrij bewegen in de badkleding? Dan zit je helemaal goed.

De perfecte badkleding ziet er voor iedereen weer anders uit! Comfort zet je in ieder geval voorop: je zwemkleding moet lekker zitten. Maar ook stijl telt mee. Wat trek jij aan om te shinen aan de waterkant?

*