Samen huilen

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

 

Een verhaal met een tegenovergesteld onderwerp dit keer. Want inderdaad, heel veel situaties zijn nét even anders als roze gezin, maar veel situaties ook helemaal niet. Wij zijn natuurlijk zo goed als hetzelfde als ieder ander gezin, we gaan door dezelfde fases, ups en downs heen als een gezin met wat voor kleur dan ook. Samen lachen, knuffelen, huilen, schreeuwen, smelten en nog veel meer.

Neem nou samen huilen. We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Ik, mijn dochtertje, en een vriendin met haar dochtertje gingen naar de bieb op Neude, naar een voorstelling voor kinderen, die dertig minuten zou duren. Omdat er een festival op het plein was, konden we onze fiets daar niet parkeren. Ik wist dat er in de stalling weinig plekken waren voor fietsen met kinderzitjes. Dus voor één keer zette ik hem voor de bieb neer, wat eigenlijk niet mag, bij de vele andere fietsen van moeders die hetzelfde hadden besloten in deze situatie.

Na afloop van de leuke voorstelling komt er een oudere dame naar binnen rennen: 'De handhavers halen

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden