Borsten met lipofilling

De afgelopen jaren zien we dat het taboe rondom lipofilling voor de borsten steeds verder is verdwenen. Maar wat is lipofilling nu eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je de juiste kliniek kiest op het moment dat je besluit deze behandeling te willen laten uitvoeren? Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat voor veel vrouwen hun borsten niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezien voor ongemakken kunnen zorgen, omdat een stuk zelfacceptatie lastiger is, vinden we het belangrijk dit bespreekbaar te maken. Daarom in dit artikel stap voor stap het proces, wat het allemaal inhoudt en ook waar je op moet letten op het moment dat je op zoek gaat naar een kliniek die deze of een andere cosmetische behandeling uit gaat uitvoeren.

Wat is lipofilling van de borsten?

Als we het hebben over lipofilling van de borsten, dan is dit een vorm van borstvergroting met behulp van eigen vet. Anders dan waar we normaal gesproken over het laten inbrengen van implantaten praten, is dat bij lipofilling borsten behandeling dus niet het geval. Het werkt als volgt: er wordt vet uit andere delen van het lichaam gehaald, zoals bijvoorbeeld uit de buik of taille en dit wordt vervolgens geïnjecteerd om de borsten voller en beter gevormd te maken.

Hoe werkt het?

Het proces van lipofilling borsten begint met het afnemen van vetweefsel via liposuctie. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid vet verwijderd uit de gekozen donorplaats. Vervolgens wordt het vet verwerkt en gezuiverd om alleen de gezonde vetcellen over te houden. Deze cellen worden vervolgens zorgvuldig geïnjecteerd in de borsten om het gewenste volume en vorm te creëren. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor de beste liposuctie kliniek, zodat je zeker weet dat het op de juiste wijze gebeurt. Ook het afnemen van vet kan namelijk zowel mentaal als fysiek een flinke impact hebben. Belangrijk dus dat ook de nazorg goed geregeld is, zowel voor je mentale als fysieke herstel.

De voordelen van lipofilling van de borsten

Omdat bij lipofilling van de borsten gebruik gemaakt wordt van eigen vet, creëert het een natuurlijker resultaat dan bijvoorbeeld implantaten. Naast het vergroten van de borsten, kan lipofilling ook ongewenst vet verminderen op plaatsen waar het vandaan wordt gehaald, waardoor je een slanker figuur krijgt. Omdat er geen implantaten worden gebruikt, is er een verminderd risico op mogelijke complicaties zoals lekkage of kapselvorming. De incisies bij liposuctie zijn minimaal en resulteren in kleine, nauwelijks zichtbare littekens. Zoals je dus kunt lezen zijn de voordelen van deze manier van borstvergroting dus een stuk groter, dan wanneer je kiest voor implantaten. Wil jij weten welke mogelijkheden er allemaal zijn? Dan is het verstandig om eens geheel vrijblijvend een adviesgesprek te plannen bij een kliniek bij jou in de buurt.

 

*