Vakantieperikelen

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn.

 

Eindelijk zomer. Ook hier in Nederland. Na al die plensbuien is het dan eindelijk tropisch warm. Ik vind het optimaal genieten. Onze hele binnentuin, met de veertig huizen eromheen, is zo goed als leeg. Wij zijn nog niet gebonden aan de schoolvakanties, dus de ruimte is van ons. Die rust in onze omgeving, daar geniet ik echt van. Al is de bedrijvigheid ook heel gezellig, en wordt het ook wel een beetje een gemis als het zo lang stil blijft. Langzaam maar zeker druppelen de buurtjes weer binnen, gebruind en vol vakantieverhalen.

Nu wij nog. Dit jaar was het wederom een zoektocht: waar gaan we heen? Een echt luxeprobleem. En ik moet ook bekennen that it crossed my mind om helemaal niet meer op vakantie te gaan, en juist de rust en stilte thuis te waarderen die er zo overduidelijk is tijdens de vakantieperiodes. Een tijd waarin je van alles kunt aanpakken waar je eerder niet aan toekwam: het huis opruimen, heerlijk tuinieren, naaien (ja, echt waar), puzzelen (ja, ook, echt waar), wandelen, schrijven en op nieuwe ideeën broeden. Daar heb je de hele wijde wereld niet voor nodig.

Toch blijft het me altijd trekken: samen de wereld verkennen. Ook al is er nog zoveel fijns rondom ons huis. Het was iets wat ik vroeger veel deed: toen ik nog alleen was, ging ik backpackend de wereld over. Nu is het mijn droom dit samen met ons gezin te doen. Uiteraard als de kleine wat ouder is, want om haar nu al mee te nemen naar tropische malariagebieden lijkt mij niet zo verstandig. Maar als het aan mij ligt verkennen we straks zo goed als alle continenten met ons gezin.

Tot voor kort stonden we voor het dilemma: waar gaan heen dit jaar? Zeeland, Europa, buiten Europa? Ik heb denk ik wel twintig keer een plan gemaakt voor verschillende plekken, en telkens werd het toch weer anders. Ook vanwege een zwangerschap tussendoor die anders liep dan verwacht... [daarover lees je hier meer.]

Bij onze reisplannen check ik vaak de ILGA-site om uit te vinden welke landen gay-friendly zijn. De ILGA zet zich in voor gelijke rechten voor iedereen die queer is. Zoals iemand bijvoorbeeld op zoek gaat naar celiac-friendly- of glutenvrije hotels, zo gaan wij op

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Adoptie of niet?

'Mijn vrouw en ik willen graag kinderen samen, maar we zien het niet zitten om zwanger te worden. Adoptie lijkt me daarom de beste optie. Helaas is mijn vrouw daar pertinent op tegen.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Be Proud

Ode aan diversiteit en inclusiviteit: 'Identiteit staat centraal en we verwelkomen de queer community. Ontmoet gelijkgestemden, voel je vrij, dans, geniet en vier de liefde en het leven.' Win tickets voor Kirsten van Teijn!

Lees verder

Dyke March of Amsterdam

'We gebruiken het woord 'Dyke' als een brede, inclusieve term, die alle queer mensen omvat die zich verbonden voelen met de lesbische identiteit en het lesbisch activisme.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden