Langue Étrangère

Fanny, een 17-jarige scholiere uit Frankrijk, gaat op uitwisseling naar Duitsland. In Leipzig ontmoet ze haar penvriendin Lena, die even oud is als zij en zich al volop bezighoudt met politiek activisme. Om indruk te maken op Lena verzint de verlegen Fanny een ander leven voor zichzelf, maar raakt al snel verstrikt in haar web van leugens.

Langue Étrangère is een film van de Franse regisseur Claire Burger (1978). Voor haar eerdere films won zij verschillende prijzen (zoals de Camera d'Or op het Cannes film festival in 2014), Langue Étrangère werd voor het eerst vertoond tijdens de Berlinale eerder dit jaar. De film gaat op 12 september in Nederland in première.

Claire Burger vertelt aan Screendaily dat de film deels een illustratie is van haar eigen jeugd. Opgegroeid in Frankrijk, aan de grens met Duitsland, is de dubbele cultuur ook voor haar deel van haar identiteit. 'De twee hoofdpersonen, de 17-jarige Fanny uit Frankrijk en Lena uit Duitsland, representeren twee delen van mijzelf,' vertelt Claire. Fanny is verlegen en meer in zichzelf gekeerd, terwijl politiek activiste Lena haar mening niet onder stoelen of banken steekt. De twee krijgen een onbreekbare band, ondanks hun verschillen.

In een recensie van de film op Variety stelt Peter Debruge dat de film meer is dan een same-sex first-love story, en juist ook gaat over de verschillen tussen Frankrijk en Duitsland en hoe de twee culturen zich tot elkaar verhouden. Wat het 'lesbische cachet' betreft plaatst hij de dynamiek van de twee jonge vrouwen 'ergens tussen Water Lilies en Heavenly Creatures.' Het complexe beeld van de hoofdpersonen en al hun tegenstellingen maakt het verhaal onvoorspelbaarder dan je zou verwachten.

De film zie je vanaf 19 september in filmhuizen door het land. Daarvoor zijn er verschillende voorpremières, zoals aanstaande zaterdag om 15 uur in filmhuis Den Haag.

Meer info, tijden en tickets vind je op de website van September Film.

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Adoptie of niet?

'Mijn vrouw en ik willen graag kinderen samen, maar we zien het niet zitten om zwanger te worden. Adoptie lijkt me daarom de beste optie. Helaas is mijn vrouw daar pertinent op tegen.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Be Proud

Ode aan diversiteit en inclusiviteit: 'Identiteit staat centraal en we verwelkomen de queer community. Ontmoet gelijkgestemden, voel je vrij, dans, geniet en vier de liefde en het leven.' Win tickets voor Kirsten van Teijn!

Lees verder

Dyke March of Amsterdam

'We gebruiken het woord 'Dyke' als een brede, inclusieve term, die alle queer mensen omvat die zich verbonden voelen met de lesbische identiteit en het lesbisch activisme.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden