LHBTIQ+ apps

Apple staat volop achter inclusie en het ondersteunen van gemarginaliseerde groepen. Om deze reden vind je in de App Store voldoende apps die zijn ontwikkeld voor mensen die niet volledig hetero zijn, of zelfs helemaal niet. Steeds meer durven mensen ervoor uit te komen dat ze bijvoorbeeld biseksueel zijn, lesbisch of queer. Apple steunt deze groepen en laat daarom volop apps toe die toegesneden zijn op de LHBTIQA doelgroep. Maar welke apps moet je als vrouw die van vrouwen houdt echt op je telefoon hebben?

Onmisbare apps voor iedere vrouw die (ook) van vrouwen houdt

De tijd dat je in de kast moest blijven zitten en met knikkende knieën aan je ouders of je kennissengroep moest vertellen dat je biseksueel of lesbisch bent, is hopelijk zoveel mogelijk voorbij. Doordat groepen steeds activistischer zijn geworden en meer aandacht vragen voor acceptatie, is het niet meer zo vreemd als een vrouw zegt dat ze van andere vrouwen in plaats van mannen houdt. Jarenlang was cishetero de norm, maar dat is zo langzamerhand aan het veranderen. Niet voor niets zijn er dan ook steeds meer ontwikkelaars voor apps op de iPhone die meedoen aan inclusie en diversiteit en apps uitbrengen voor groepen zoals LHBTIQA+. Apple juicht meer apps voor de LHBTIQ gemeenschap ook enorm toe. Deze apps mag je zeker niet missen als je je enigerlei wijze verbonden bent met deze doelgroep.

Her: Het zal je niet verbazen dat we, als platform toegespitst op vrouwen die van vrouwen houden, ook een datingapp opnemen in het overzicht. Want samen is toch veel leuker dan alleen? Wellicht ben je er recentelijk achter gekomen dat je biseksueel bent of wellicht lesbisch. In ieder geval hoef je die gevoelens niet te onderdrukken en kun je er ook iets mee doen. De app ‘Her’ is een mooi startpunt voor een lesbische relatie, want het is een datingapp die bedoeld is om andere dames te vinden. Her is een echte dating-app, maar probeert er ook voor queervrouwen te zijn. Dankzij de groepschat kun je ook een vriendenkring met andere LHBTIQA+ ers opbouwen.

MisterB&B: De naam doet vermoeden dat de app alleen bedoeld is voor mannen, maar dat is zeker niet zo. Als je gaat reizen, is de kans groot dat je op een plek terechtkomt waar men een stuk minder inclusief, divers en tolerant is dan in Nederland. Met de app MisterB&B reis je vooral naar plekken waar je rustig gay kunt zijn, zonder dat iemand daar problemen mee heeft. De app heeft de leukste plekken voor mensen uit de gemeenschap uit meer dan 130 landen op een rijtje gezet. Deze app kun je vergelijken met Airbnb. Het is vooral bedoeld om een overnachting te vinden. Maar dan wel op plekken die de gemeenschap een warm hart toedragen. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met een benepen eigenaar die er iets op tegen heeft dat je een vrouw meeneemt naar je kamer. Je kunt ook filteren op bijvoorbeeld wifi en andere voorzieningen. Natuurlijk kun je ook je huis in Nederland openstellen voor andere stellen.

Eva: Wellicht ben je een transgender vrouw die van vrouwen houdt. Dan is Eva wellicht een app die je graag wil gebruiken. Deze app is vooral bedoeld voor mensen die hun stem willen laten matchen met hun genderidentiteit. Mocht je dus ooit als man geboren zijn, maar nu als vrouw die van vrouwen houdt door het leven gaan, dan is deze app een aanrader. De app bestaat uit twee modi. Of je kiest voor de transitie naar vrouw, of juist naar man. De lessen zijn overigens wel aan de prijs, want één les kost bijna zes euro.

ExpressVPN: Laten we maar gewoon eerlijk zijn: niet overal in de wereld is iedereen even divers en inclusief. Hoewel Apple dankzij zijn jaarlijkse aandacht voor de Pride probeert om iedereen in de wereld erbij te betrekken, zijn er ook landen waar je geen gebruik kunt maken van apps voor vrouwen die van vrouwen houden. Sommige landen met een extreem conservatieve overheid blokkeren dit soort apps zelfs volledig. Denk bijvoorbeeld aan Libanon, Abu Dhabi en Dubai.

Zo kun je vaak ook niet kijken naar televisiezenders die speciaal voor LHBTQI bedoeld zijn. Met ExpressVPN heb je meer anonimiteit en kun je deze content alsnog bekijken. Zo kun je meer jezelf zijn. Het is zelfs aan te raden om altijd een VPN te gebruiken, want zo kun je veilig en anoniem surfen.

 

*