Be Proud

Op 11,12 en 13 oktober brengt het Chassé Theater in Breda een ode aan diversiteit en inclusiviteit met Be Proud: middels onder andere voorstellingen, films, workshops en aftertalks wordt er aandacht besteed aan het thema identiteit.

'Bij Chassé vinden we het belangrijk dat iedereen het theater als een veilige plek ervaart, waar je jezelf mag zijn, gelijkgestemden ontmoet, nieuwe dingen ontdekt over jezelf, of juist meer te weten komt over mensen die anders zijn dan jezelf. Daar zetten we ons voor in', vertelt Casper Storm van 's-Gravesande, jongerenprogrammeur bij Chassé en projectleider Be Proud. 'Tijdens het festival staan identiteiten die normaal minder aandacht krijgen juist in de spotlight. We verkennen onderwerpen als inclusiviteit, diversiteit en seksualiteit.'  

Het programma is interessant en uitdagend. Van comedy tot spoken word, van panelgesprekken tot een clubavond en van livemuziek tot cinema. Cabaret- en muziekprogrammeur Frank Heijman: 'Ons doel is dat het programma in de LHBTQIA+ community de juiste snaar raakt, en dat mensen daarbuiten het óók vet vinden.' 

Op Coming Out Day, op vrijdag 11 oktober, wordt er afgetrapt met dé mega party; LOVE IS ALL. Het multidisciplinaire dansfeestje van DJ legendes Joost van Bellen, St. Paul en een boel aan live performance artiesten.

Het programma

vr 11 okt Jaloezie is een bitch – Kirsten van Teijn (Win tickets! - zie onder)

In 2022 won Kirsten de prestigieuze VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor (S)EXPERIMENT over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. Deze keer neemt ze het publiek met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven, waarvoor ze genomineerd is voor de Poelifinario 2023-2024 in de categorie Engagement. 

vr 11 okt Love is all – Joost van Bellen & DJ St. Paul

LOVE IS ALL is een multidisciplinair nachtfeest onder de bezielende leiding van dj's Joost van Bellen en St. Paul. Samen met topperformers en videokunstenaars, zullen de twee draaikanonnen alles op alles zetten om de dansvloer tot één warmbloedige, euforische en saamhorige bende te doen versmelten. 

vr 12 okt Rafiki

De film Rafiki vertelt het verhaal over twee vrouwen die zich, ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families, samen verzetten tegen de onderdrukkende maatschappij waar ze in leven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit wordt de druk ondraaglijk, waardoor de twee meisjes gedwongen worden om te kiezen tussen geluk en veiligheid.

za 12 okt Frieda Belinfante – Esther Lindenbergh i.s.m. De Nationale Opera

Het waanzinnige levensverhaal van Frieda Belinfante: verzetsheld, cellist, queer vrouwenliefhebber, maar vooral de eerste vrouw ooit die haar eigen symfonieorkest dirigeerde.

za 12 okt Sef

Be Proud staat volledig in het teken van identiteit, een thema dat ook vaak centraal staat in de muziek van Sef. Multi-talent Sef (Yousef Gnaoui) begon zijn muzikale carrière binnen de groep 'Flinke Namen' waarmee hij meerdere hits scoorde en door de Benelux tourde. In 2011 bracht hij voor het eerst solo muziek uit onder de naam Sef en scoorde meteen een grote hit met De Leven, de titelsong van de film Rabat.

zo 13 okt Vogue Workshop – Typhoon Angels

Ontdek alles over Vogue Fem Dance tijdens de workshop onder leiding van Typhoon Angels. 

zo 13 okt Father Figure - Bibi Fadlalla

Aansluitend aan de workshop is de film Father Figure te zien. Voor jonge zwarte homoseksuele mannen kan het moeilijk zijn een weg te vinden in deze wereld. Guilliano (26), oprichter van een Rotterdamse vogue-dansgemeenschap Typhoon Angels, en zijn vrienden vertellen op persoonlijke wijze over hun ervaringen met homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven.

zo 13 okt Lachen zonder labels – Berit Companjen, Marie Koet, Teun van den Elzen

Een stand-up comedyshow onder leiding van Berit Companjen, met queer cabaretiers Marie Koet en Teun van den Elzen. Lachen zonder labels!

Tijdens Be Proud wordt iedereen uitgenodigd om te onderzoeken, ervaren en beleven wat identiteit is voor jezelf, maar ook wat dit betekent voor anderen. Be Proud is de perfecte plek om de eigen identiteit én die van anderen te onderzoeken.

Naast verschillende voorstellingen en films is er ook performance art, spoken word, panelgesprekken en aftertalks. Meer informatie en tickets: chasse.nl/beproud 

 

Win twee tickets voor de voorstelling van Kirsten van Teijn!

Zij aan Zij mag 4x2 kaarten weggeven! De voorstellingen van Kirsten is 'buitengewoon grappig,' schreef de pers. 'Een begenadigd comédienne.' 'Ze leidt het publiek als Alice door Queerland.' 'Het patriarchaat is zelden zo lollig onder vuur genomen.' Jaloezie is een bitch werd met sterren en lof overladen. Omdat Kirsten haar emoties toont. En haar humor. Haar vechtlust. Haar liefde. In Jaloezie is een bitch gaat ze het gevecht aan met juicy jealousy: een verboden emotie, doordrenkt van liefde, maar met giftanden. Het levert hartverscheurende humor op. Een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling. Over onconventioneel liefhebben. En hoe dat vorm te geven. Wat dat oplevert

Win! Twee tickets voor 'Jaloezie is een bitch' op 11 oktober!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 *

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

ARXX: Good Boy

ARXX heeft een missie: het verspreiden van 'queer joy'. Op 4 oktober komt het nieuwe album uit en nu alvast de single 'Swim' om transjongeren een hart onder de riem te steken.

Lees verder

Ideale plek

Het weekje Malta is achter de rug. Heerlijk was het. Snel werd duidelijk waarom het land op nummer 1 staat op de ranglijst van Europese LHBTIQ-vriendelijke landen. Wat een eyeopener.

Lees verder

Adoptie of niet?

'Mijn vrouw en ik willen graag kinderen samen, maar we zien het niet zitten om zwanger te worden. Adoptie lijkt me daarom de beste optie. Helaas is mijn vrouw daar pertinent op tegen.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden