Ideale plek

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn. 

 

We zijn terug van weggeweest. De eerste vakantie is achter de rug, een weekje naar Malta. Heerlijk was het. En wat een eyeopener. Vrijwel meteen werd duidelijk waarom het land op nummer 1 staat op de ranglijst van Europese LHBTIQ-vriendelijke landen. Al gelijk bij aankomst zagen we een ander gay stelletje hand in hand op het vliegveld. Dat zegt natuurlijk nog niet zoveel, maar toch voelt het fijn anderen te zien in dezelfde situatie als wij, helemaal als je net in een nieuw, vreemd land aankomt.

Niet alleen op het vliegveld was dit zo, ook buiten op straat; in het toeristische centrum, waar wij zaten, waren er veel gays en werd het ook openlijk geuit. Het was er veel meer te zien dan ik gewend ben in Nederland. Wat een fijn gevoel geeft dat, want je weet meteen, hier is het oké en ook veilig voor ons gezin.

Zo was het ook in het hotel. Er werd bij inchecken gevraagd aan mijn vriendin of ze de gegevens van haar partner wilde invullen. Nee, er werd niet gesuggereerd: friend of travel partner. Er werd meteen gerefereerd naar partner. Heerlijk voelt dat en ook heel welkom.

Ik voelde dat ik helemaal mezelf kon zijn. In het restaurantje sloeg ik dan ook mijn arm om mijn vriendin heen, iets wat ik in een ander vakantieland maar heel soms durf, of wat ik helemaal niet doe omdat het niet veilig voelt.

Ik werd me ook meteen bewust van de inhaalslag die hier in Nederland weer gemaakt mag worden. Dat gaat vast goed komen, ik heb er het volste vertrouwen in, zolang we blijven staan voor wie we zijn. Het fijne is dat onze dochter het als de

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

ARXX: Good Boy

ARXX heeft een missie: het verspreiden van 'queer joy'. Op 4 oktober komt het nieuwe album uit en nu alvast de single 'Swim' om transjongeren een hart onder de riem te steken.

Lees verder

Ideale plek

Het weekje Malta is achter de rug. Heerlijk was het. Snel werd duidelijk waarom het land op nummer 1 staat op de ranglijst van Europese LHBTIQ-vriendelijke landen. Wat een eyeopener.

Lees verder

Adoptie of niet?

'Mijn vrouw en ik willen graag kinderen samen, maar we zien het niet zitten om zwanger te worden. Adoptie lijkt me daarom de beste optie. Helaas is mijn vrouw daar pertinent op tegen.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden