Je eigen leven in vrijheid leven, zonder vast te zitten in een systeem dat je onderdrukt; deze docu's laten zien hoe verschillende vrouwen de kracht vinden om op hun eigen manier te strijden tegen onrecht.
HUMAN | 2Doc: Een intieme film over vriendschappen die kunnen ontstaan wanneer jongeren eerlijk en open zijn naar elkaar en helemaal zichzelf kunnen zijn. Te zien op donderdag 1 augustus.
Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.
Wat is een vrouw? Wat is een man? Kun je beide zijn of geen van beide? En maakt het überhaupt uit? Docu over het ingewikkelde leven van twee intersekse personen in een man/vrouw-wereld.
Deze documentaire, geregisseerd door Claire Slingerland, werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland. De première is op 11 november.
Thorn de Vries laat ons de kracht van hormonen zien aan de hand van de verhalen van Sharan, Max, Ryan en Savannah, die allemaal een andere hormoonhuishouding hebben dan de gemiddelde mens.
Wat als je hele leven een toneelstuk is? Bijna tien jaar na de dood van haar opa komt Anne Vaandrager erachter dat hij een homoman was in een heterohuwelijk en overleden is aan aids.
Vijf jongeren geven zelf invulling aan hun gender. Jongen, meisje, beide of geen van beide: zij bepalen zelf wie ze zijn en hoe ze door het leven willen gaan, in de eerste VPRO TikTok-based serie.
Hoe ervaren jongere en oudere LHBTI'ers in Almere hun leefomgeving? Openhartige gesprekken leveren verrassende inzichten op. De TV-première is op 8 april.
What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.
Het verhaal van een Rotterdamse zelfgekozen familie, met aan het hoofd moeder en dragqueen Ma'MaQueen. Samen met haar drie katten vormt zij een veilige haven voor haar zes drag-kinderen.
Vier korte documentaires van jonge makers die de ongeschreven regels in onze huidige maatschappij bevragen, omkeren of herschrijven, gebaseerd op hun eigen persoonlijke vragen.
Hoe zou het zijn om een Pride te organiseren in een kleinere plaats? In deze mini-docu gaat Kimberley langs sleutelfiguren tijdens haar coming-out en zie je of het dorp überhaupt wel klaar is voor een Pride.
De liefde in Japan, gendergelijkheid in IJsland, Thailand een paradijs voor transgenders..? Lieve Blancquaert reist de wereld rond om zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft.
Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Journalist Haroon Ali gaat op zoek naar antwoorden: Wat moet er gebeuren om de acceptatie van lhbtiq+'ers binnen de islam te vergroten?
Aangeboren of aangeleerd? In deze documentaire onderzoekt Tim den Besten of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt hij zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan.
Hetty (76) en Jeanne (91) gaan eropuit, dansen op het strand, genieten van muziek, cultuur en vooral van elkaar. Het kleurrijke leven van deze vrouwen verandert als dementie meer grip krijgt op Jeanne.
Emily Tay ging naar Harvard en leidde daar een dubbelleven. Ze wil professioneel basketbal spelen, gaat naar Duitsland en komt daar uit de kast. Melissa Johnson maakte een docu over haar.
IDFA 2021: Zo veel verschillende in de levens en zo veel overeenkomsten, vastgelegd met veel integriteit en subtiliteit. Vaak is er meer te lezen in het kleine gebaar dan in grootse botsingen of emoties.
Op 8 november is het Intersex Awareness Day. Vanaf die dag is de bekroonde korte documentaire Meisjesjongensmix te zien op streamingplatform Videoland.
Voor veel trans mensen is de oversteek naar wie ze echt zijn vaak niet zo moeiteloos en vanzelfsprekend. 'Met mijn docu wil ik het taboe op 'trans mens zijn' doorbreken.'
Biseksualiteit wordt binnen de samenleving vaak niet begrepen en daarom ervaren veel biseksuelen het nog steeds als erg lastig om uit de kast te komen. Bastiaan Rosman is biseksueel en ging op onderzoek.
De transitie naar vrouw op jonge leeftijd was voor haar een vanzelfsprekendheid. Nooit eerder was model en presentatrice Loiza Lamers (26) zo openhartig over haar leven.
Caro is non-binair en maakte een webserie. 'Het zou te gek zijn als we naar een samenleving gaan waarin ik me geen zorgen hoeft te maken over of het veilig voor mij is om mijzelf te zijn.'
Wat Pray Away interessant maakt is dat ze laat zien dat de personen die in het openbaar streden tegen (hun eigen) homoseksualiteit, nu hun homo- en biseksuele identiteiten omarmen.
Door gebruik te maken van onze site ga je akkoord met het plaatsen van cookies.