Vers leesvoer

Out in the World – Amy B. Scher & Mark Jason Williams

Als je nog op zoek bent naar een originele vakantiebestemming, blader dan eens door Out in the World, een nieuwe uitgave van National Geographic. In het boek vind je 100 LGBTQIA+-friendly bestemmingen over de hele wereld. Alle restaurants en hotels in het boek hebben of queer eigenaren of heten queer bezoekers nadrukkelijk van harte welkom. De auteurs, zelf ook 'van de club', hebben de inclusieve reisgids ingedeeld in hoofdstukken gebaseerd op 'vibes', thema's en ervaringen, om op die manier bestemmingen te vinden die nog niet op je lijstje stonden.

Het boek geeft je praktische info, zo begint elk hoofdstuk over een nieuwe locatie met weetjes over de community en bijvoorbeeld de wetgeving op die plek. Ook vind je belangrijke data (zoals Pride) en andere specifiek nuttige details om het meeste uit je bezoek te halen. Per locatie krijg je tips over wat te doen, waar te eten en slapen, zonder te veel nadruk te leggen op alleen maar gay bars; het gaat de auteurs juist om de LHBTIQA-vriendelijkheid van de bestemmingen. Ga bijvoorbeeld wijn proeven in Sanoma County of tapas eten in San Sebastian, Spanje. Wat dacht je van snorkelen voor de kust van Fiji, walvissen spotten in Mexico of, dichter bij huis, naar de kerstmarkt in Keulen of op kastelentour in Groot Brittannië? Het boek staat vol met inspiratie voor grote en kleine vakanties in alle seizoenen en veel tips om er onvergetelijke ervaringen van te maken.

Out in the World – National Geographic. ISBN 9781426223501

 

Fenix – Joost van Bellen

Zij die er waren hebben het er nog over, zij die het gemist hebben ook: RoXY. Vijfentwintig jaar geleden brandde de legendarische en mythische club af. In het spectaculaire Fenix laat RoXY-dj en muzikaal regisseur Joost van Bellen de roemruchte club herrijzen. 

Van Bellen kruipt in Fenix weer in de huid van zijn alter ego Beer van Munster. De setting is Club Fenix, een unieke, beruchte en wereldberoemde club waar afwijkend gedrag niet bestraft, maar juist uitbundig gevierd wordt. Een plek die de bakermat wordt van house en waar een weergaloos gesamtkunstwerk ontstaat vol muziek, performances, decors, mode en beeldende kunst. Maar ook de plek waar roekeloosheid, aids en zelfdestructie diepe wonden achterlaten.

Fenix is een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht. Een verhaal waarin Van Bellen met zijn wervelende en met humor doorspekte stijl de kleurrijke personages die de RoXY tot de voorhoede van de tijdsgeest maakten tot leven weet te wekken - en te eren.

ISBN: 9789463812061 Uitgeverij Podium

 

Nine & Mella – Overal feest

Het is feest! Nine en Mella vieren Keti Koti in het park met al hun vrienden en Tante Pop. Ze gaan naar een verrassingsbruiloft aan het water, ze feesten mee met Holi-Phagwa, en ze vieren rode-haren-dag met Benthe. Met carnaval trekken ze de mooiste en gekste kostuums aan! Amir nodigt Mella uit voor Eid-al-fitr, maar het is daar thuis een saaie boel, want Amirs oma is er niet bij. Totdat Mella een oplossing bedenkt!

In Nine & Mella - overal feest zit er voor iedereen wel een verhaal waarin zij zich kunnen herkennen. Ongeacht je afkomst, geaardheid of uiterlijk: in dit vrolijke voorleesboek is er een plekje voor iedereen. 

Geschreven door Ellen Brudet. Illustraties door Maruga Koops. 

Uitgeverij Leopold, ISBN: 9789025886257

 

*

Lees ook:

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Ruimte voor de tussenmens

'Het is duidelijk dat het bedachte systeem niet klopt. Dat zegt de natuur ook. Seksuele competitie is niet waar alles om draait. Ik hoop dat mensen het na het lezen van mijn boek ook beter snappen.'

Lees verder

Ik val niet, ik dans

Nieuws over Hanna van Vliet! De actrice, die je natuurlijk kent als Anne in de populaire serie ANNE+, speelt de hoofdrol in een nieuwe feelgood dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk.

Lees verder

Speelveld van de dood

Kat en Lisa raken verstrikt in de intriges van het vrouwenvoetbal in het vierde deel van de succesvolle serie over de zusjes Kauffmann. Win een gesigneerd exemplaar!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden