Spring Affair festival

Zaterdag 24 april, vanaf 19 uur zal tijdens het 1e Spring Affair festival, een virtueel korenfestival -  te volgen op het YouTube kanaal van LEGATO - een bonte stoet van koren voorbijtrekken. Ruim 4 uren muziek in alle genres, uit alle hoeken van Europa en ook daarbuiten. 

'More than 192.000 megabytes of amazing material, so put the bubbles on ice and create a wondrous suitable queer finger buffet, glam up and join in the fun', aldus Legato Choirs, de European Association of LGBTQ+ Choirs, en organisator van dit festival.

Je hoort en ziet onder meer de bijdragen van het Rozenkoor, het Gemend Dameskoor Groningen en het Galakoor: '...onze video 'Love partakes of the soul itself' die we dit voorjaar in lockdown hebben gemaakt, zal die avond worden vertoond (omstreeks 20:00 uur). We maakten deze video ter gelegenheid van het feit dat het burgerlijk huwelijk 20 jaar geleden werd opengesteld voor paren van gelijk geslacht.' Hier lees je meer.

Vanaf 19 uur zie je het festival hier.

 De optredens zijn ook later terug te kijken.

 

Legato is opgericht in 1997 en is dé Europese associatie van LGBTQ+ koren. Legato heeft 129 leden, en dat zijn koren uit 21 verschillende landen, met meer dan 4000 zangers in totaal. 

 

Het Amsterdamse Galakoor werd in het najaar van 2013 opgericht door dirigent Yt Nicolai, als een klassiek koor voor zangers die verbonden zijn door hun lhbti-identiteit. De koorleden delen hun passie voor muziek en hun verlangen om met gelijkgestemden te zingen. Het repertoire is klassiek en eigentijds. De huidige dirigent van Galakoor is Joke Geraets.

Lees ook: Queer Voices, interview Galakoor – Zij aan Zij.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kerstwensen

Lichtjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom? Kerst betekent voor iedereen iets anders. Van gezelligheid, warmte en verbinding tot juist eenzaamheid. Wij vroegen onze lezers: Wat is jouw kerstwens?

Lees verder

Een zwaluw in de kamer

'Straal uit dat iedereen er mag zijn. Heb aandacht voor diversiteit, reik zo een helpende hand. De ondertitel van mijn boek is niet voor niets Queer-verhalen die je omarmen.' We spreken Eveline van de Putte.

Lees verder

Terug in de kast in Marokko?

'De familie ginder weet niet van mijn lesbische identiteit. Volgens mijn vader is Marokko nog niet ver genoeg met de acceptatie. Ik kan er maar beter over zwijgen, aldus hem. Hier heb ik dus geen zin in.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden